tirsdag, april 16, 2024

En liten påminnelse

Foto: Annette Holen, @annetteholen

Det kan leses daglig i media for tiden, om det store problemet med plast i havet. Dette er en trist nyhet for alle som liker naturen, og er absolutt et viktig tema. Det er vell og bra at fokuset på plast i havet har kommet opp og frem, men hva med skogen og fjellet?

La oss se på litt statistikk: I jaktåret 2016/2017 ble det skutt 182 000 ryper, 7700 storfugl, 16 300 orrfugl, 11 700 ærfugl, 37 570 ringduer, 14 720 grågås og i overkant av 20 000 hare og rødrev(Kilde: Statistisk sentralbyrå).

Med tall som dette, skjønner man at det er mye patroner og tomhylser i omløp. Legger man til alle bomskuddene en gjennomsnittlig jeger har, kan man nok plusse på et ganske så høyt tall her også.

Vi mener selvfølgelig ikke at alle tomhylser og patroner nevnt her havner i skog og fjell, men man kan lett tenke seg at en stor andel av disse forsvinner i kampens hete. I mange jaktsituasjoner er man er fylt med adrenalin, glede og kanskje sinne – over at man for eksempel bomma på gammeltiuren. Da kan man lett glemme å gjøre opp etter seg. Med den økende trenden med halvautomatiske hagler, blir det enda letter å ikke tenke over dette.

Dette er rett og slett ment som en lite påminnelse til alle Norges jegere, om å være litt ekstra bevist på søppel og patroner i skog og fjell. Vær bedre enn de som kastet det. Gå de få ekstra skrittene det trengs for å plukke opp tompatronen etter rypekullet har lettet, eller etter bomskuddet på reven som kom med støveren i full los etter seg.

Det sies at innen 2025 vil det være mer plast i havet, enn det er fisk. Ikke la dette skje med skogen og fjellene våre!

 

Skitt jakt, hilsen Jegeravisen

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler