søndag, juli 14, 2024

Test av Smokepin 

Det å kunne røyke kjøtt, fisk eller ost, har tidligere kun vært for de som har et røykeri. Nå kan alle røyke mindre mengder, på en enkel måte. 

Smokepin er produsert av Ole Gravrok, som er en nordmann bosatt i Danmark.  Gravrok, som er lidenskapelig fisker, kom over dette produktet, som var utviklet av en Dansk oppfinner. Han selv mener dette var en oppfinnelse nesten like viktig som selve hjulet. For med smokepin kunne man kaldrøyke en fisk på bare noen få timer, og det viktigste var at man lykkes hver gang. 

Vårt første forsøk med Smokepin, ble kaldrøyking av saltet flesk. Vi skulle røyke vårt eget bacon. Vi fikk kjøpt ferdig saltet flesk, så den prosessen slapp vi denne gang. Kjøttbiten var nesten et kilo, så vi valgte å dele denne i to, uten at vi hadde noen logisk grunn til å gjøre dette. 

Det er mange måter å lage seg røykeri for bruk av Smokepin, vi valgte å bruke en kulegrill. Her finnes mange muligheter, det er bare fantasien som stopper. Leverandøren leverer også en startpakke for kaldrøyking. Denne består av en ramme, og en duk for å for å stenge inn røyken. 

Vi må vel innrømme at vi ikke hadde noen stor tro på prosjektet, for mengden med røyk fra disse «sigarene», var ikke rare greia. Vi fikk også minusgrader kvelden vi prøvde dette, noe som vi vet ikke er noen suksessfaktor. 

Vi startet med å bruke kun en Smokekpin til enver tid, på slutten brukte vi flere. Usikkerheten var stor, for vi så liksom ikke noen stor endring i farge på kjøttet. 

Etter 12 timer, og 12 smokepin, lot vi kjøttet ligge inne i røykeriet noen timer. Om dette hadde noen effekt vet vi ikke. 

Resultatet er vi i alle fall ikke noen tvil om, dette ble et utrolig godt bacon.  

Neste test var å røyke noen biter laks. 

Vi hadde på salt og sukker ut ifra oppskrift, og lot de ligge med dette over natten. Vi valgte mindre salt, dog med lengre tid. Etter salting, lot vi bitene tørke i et døgn, dette for at fisken skulle ta til seg røyk. 

Også denne gangen brukte vi en kulegrill. 6 smokepin i 6 timer, og vips vi hadde røykelaks.  

Det skal sies at både kjøtt og fisk blir bedre med noen dager modning etter at det er tatt ut i fra røykeriet. Slik var det også med bruk av smokepin.  

En ting er i alle fall sikkert. Bacon og røykelaksen ble utrolig god mat, som vi satte stor pris på i lang tid. Mulig at man verdsetter egenprodusert mat større enn den man kjøper på butikk, så la det være slik. Her var det ingen tvil, både bacon og røykelaksen var mye bedre enn den man kjøper. Og dette etter første forsøk, vil tro at alt blir bedre når man virkelig lærer seg kunsten å røyke. 

Vår konklusjon er klokkeklar. har du ikke tilgang til røykeri, er dette en løsning som uten store kostnader, gir deg muligheten til å røyke både kjøtt, fisk og ost. 

For 239 kroner får du en pakke med 12 smokepins, som var tilstrekkelig for å få røyket vårt bacon. Dette er ikke noe billig produkt, men utrolig enkelt. 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler