Organisasjonen Svenska Djurskyddsföreningen, har tildelt det Nationella viltolycksrådet , prisen «årets dyrevenn».

«For en dyrebeskyttelses innsats utover det vanlige. Døgnet rundt, gjennom hele året, finnes ettersøksekvipasjer tilgjengelig for ettersøk etter trafikkskadet vilt, som på denne måten bidrar til å forkorte ville dyrs lidelser.» Slik lyder styrets motivering for tildeling av prisen.

Nationella viltolycksrådet , NVR, er et forum for samarbeid mellom ulike myndigheter, firma og interesseforeninger, som på ulike måter arbeider med viltulykkespørsmål. Politiet, Trafikverket, SOS Alarm AB og Svenske Jegerforbundet, er noen av aktørene. Formålet er å motvirke viltulykker igjennom bl. annet informasjon, samt å stille ekvipasjer til disposisjon til ettersøk etter påkjørt vilt.

På plass for å motta prisen var Jonas Hysing og Hanna Dittrich Söderman, begge fra politiet.

-Vi er veldig takknemlig over å ha fått denne prisen som årets dyrevenn. De som virkelig fortjener denne oppmerksomheten, er alle de tusentals jegere, som på oppdrag fra politiet, drar ut på alle døgnets tider, og i alt slags vær for å søke etter påkjørt vilt. Uten deres arbeid, skulle mange flere ville dyr lide mye mer, sier Jonas Hysing.

ANBEFALT FOR DEG