onsdag, juni 12, 2024

Svenske ettersøksjegere har fått prisen «årets dyrevenn».

Organisasjonen Svenska Djurskyddsföreningen, har tildelt det Nationella viltolycksrådet , prisen «årets dyrevenn».

«For en dyrebeskyttelses innsats utover det vanlige. Døgnet rundt, gjennom hele året, finnes ettersøksekvipasjer tilgjengelig for ettersøk etter trafikkskadet vilt, som på denne måten bidrar til å forkorte ville dyrs lidelser.» Slik lyder styrets motivering for tildeling av prisen.

Nationella viltolycksrådet , NVR, er et forum for samarbeid mellom ulike myndigheter, firma og interesseforeninger, som på ulike måter arbeider med viltulykkespørsmål. Politiet, Trafikverket, SOS Alarm AB og Svenske Jegerforbundet, er noen av aktørene. Formålet er å motvirke viltulykker igjennom bl. annet informasjon, samt å stille ekvipasjer til disposisjon til ettersøk etter påkjørt vilt.

På plass for å motta prisen var Jonas Hysing og Hanna Dittrich Söderman, begge fra politiet.

-Vi er veldig takknemlig over å ha fått denne prisen som årets dyrevenn. De som virkelig fortjener denne oppmerksomheten, er alle de tusentals jegere, som på oppdrag fra politiet, drar ut på alle døgnets tider, og i alt slags vær for å søke etter påkjørt vilt. Uten deres arbeid, skulle mange flere ville dyr lide mye mer, sier Jonas Hysing.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler