torsdag, september 21, 2023

Elg i kamp med «rovfugl»

-Ingen av dyrene brydde seg nevneverdig om oss, i alle fall ikke dette ungdyret som var mest opptatt av fugleskremselet, forteller Beate.

Det hadde vært morsomt og forstått hva denne elgen egentlig trodde han sloss med, for at denne dragen virkelig irriterte elgen, det var det ingen tvil om. Dragen, er en imitasjon av en rovfugl, ment for å skremme fugler.

Hemnesberget er det ikke unormalt at elgen går mellom bolighusene. Beate Olsen fikk i går besøk av en litt rampete fjorårskalv.

Det var en mor, med sine tvillinger, som var på tur inne i boligfeltet. Elgene gjorde ikke mye ut av seg, de bare vandret rolig og beitet av matfatet som er rundt husene.

– Elgen her på Hemnes holder mye til i bebyggelsen. Jeg er ikke jeger selv, men veldig fasinert av dem og glad i naturopplevelser, forteller Beate til Jegeravisen.

Den ene kalven fikk etter hvert litt interesse for en «drage» som brukes som fugleskremsel. Her ble det en slags rampete lek og kamp med denne dragen.

Leken med dragen pågikk i rundt 15 minutter, og Beate fikk filmet mesteparten av hendelsen.

-Ingen av dyrene brydde seg nevneverdig om oss, i alle fall ikke dette ungdyret som var mest opptatt av fugleskremselet, forteller Beate.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler