Revejakta er kommet godt i gang, enkelte har allerede skutt flere rever. Haakon Vang fra Inderøy i Trøndelag fikk i går skutt rev nummer 3 for sesongen.

Reven er en predator, som tar for seg av både rådyrkillinger og fugleunger. Effekten av uttak av rev er vel noe overvurdert, men som jaktobjekt kan lokkejakt på rev gi fantastiske opplevelser, på lik linje med annen jakt.

Jakten starter 15 juli, en periode vi ikke har mange andre arter å jakte på. Da gir det de ivrigste av oss en mulighet til å få bukt med noe av den verste jaktfeberen.

For Haakon Vang, er ikke dette bare predatorjakt, det gir også fine jaktopplevelser. Som vi ser på filmen, er det mye som hender ute på feltet når man er på jakt.

Haakon har jaktet rev i i 6 år nå, det meste av jakta skjer hos Inderøy grunneierlag.

-Jeg har jaktet rev siden jeg første året kun fikk lov å bruke hagle, forteller Haakon til Jegeravisen.

Bilde og video er fra premieredagen. Her er han på tur hjem, etter å ha prøvd seg i et område, uten å lykkes. Da ser han en rev som jakter mus nede på et jorde.

-Det var nyslått gress i dette området, noe som er optimalt.

Han finner seg en fin posisjon, og begynner å lokke på reven, som har munnen full av nyfanget mus. Med kjeften full av mat, reagerer den ikke på lokkingen, den bare stikker inn i et skogholt mellom to jorder.

-Jeg forflyttet meg til det andre jordet, tenkte at den kanskje ville komme hvis den hadde lagt fra seg maten i skogen.

Haakon lokket med «hareskrik», noe som medførte at reven kom direkte på første lyd. Som dere ser på videoen, blir også reven jaget av en rådyrgeit. Det er en kjent sak at rådyrkillinger også står på revens meny, så mor ville vel beskytte avkommet.

-Reven hadde full fokus på den aggressive rådyrgeita, så da var det bare for meg å skyte sesongens første rev.

Haakon jakter mye rev på sommeren frem til bukkejakten starter, og bukkejakt blir det frem til elgjakta. Etter elgjakta blir det rådyrjakt med hund, frem til jaktas slutt i desember.

All jakt skjer med en rifle i kaliber 308W, og han bruker også samme kule på de fleste av dyra. På reven lokker han med en Clausen Predatorcall 1, som han mener fungerer utmerket. Haakon forteller videre at han skyter 5-6 rever hvert år, så det har da blitt noen rever de siste årene.

ANBEFALT FOR DEG