tirsdag, juli 23, 2024

Ny løsning: Se egne ettersøkshunder på Min Jegerside

Foto:Skjermdump

Over 9 000 jegere kan nå finne oversikt over egne ettersøkshunder på «Min jegerside».

MILJØDIREKTORATET

Dette er et ledd i å digitalisere avtaler om tilgang på godkjent ettersøkshund.

Enklere for jegere

For å gjøre det enklere for jegerne, jobber Miljødirektoratet med å digitalisere dokumentasjonen du må ha med deg under jakt, felling og fangst. Målet er at alt skal finnes lett tilgjengelig på Min jegerside og i appen Min jegerdokumentasjon.

Hvis du har egen ettersøkshund, vil det stå «Egen ettersøkshund» både på det digitale jegeravgiftskortet på Min jegerside og i appen Min jegerdokumentasjon.

Ved å lese av QR-koden på jegeravgiftskortet eller kontrollere jegeravgiftskortet på jegerregisteret.no, vil man få opp detaljer om ettersøkshunden. Dette gjør det enkelt for deg som jeger å dokumentere egen ettersøkshund under kontroll.

Du finner oversikt over dine egne ettersøkshunder på Min jegerside.

Sjekk at opplysningene stemmer

Opplysninger om egen ettersøkshund kommer fra Ettersøkshundregisteret hos Norsk Kennel Klub (NKK). Dersom du oppdager feil eller mangler, eller du ikke får opp din ettersøkshund, ber vi deg ta direkte kontakt med NKK for å sjekke om alle opplysninger om ettersøkshundekvipasjen stemmer.

Se hva som er registrert i Ettersøkshundregisteret hos NKK her:

Avtale om tilgang på godkjent ettersøkshund

I løpet av høsten vil det også bli mulig å inngå avtale om tilgang på godkjent ettersøkshund elektronisk. Det betyr at jeger og fører i godkjent  kan signere en avtale digitalt hos Jegerregisteret.

Mer informasjon om dette kommer når løsningen er tilgjengelig.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler