mandag, mai 20, 2024

Storfe skutt av villsvinjegere

Foto: Pixabay

Flere dyr av typen Skotsk Høylandsfe, kom seg ut av hegnet og inn på et område der det ble jaktet villsvin. Resultatet ble at tre av disse dyrene ble skutt. Årsaken var at jegerne trodde dette var villsvin.

Saken ble først omtalt av JAKTJOURNALEN

Evald Palmér och Birgitta Nors driver kjøttproduksjon med Skotsk Høylandsfe, i Kalmar Sverige. De lever av denne produksjonen, og er nå litt fortvilet over at jegerne tok feil av dere dyr og villsvin.

Jegerne ble i etterkant tilbudt å gjøre opp for seg, og de ble enige om en sum. I etterkant har Palmér ikke sett en krone fra disse jegerne.

-Først sa de at dyrene hadde gått med hodene ned i kornet, så sa de at dyrene hadde gått nede i et dike. Jeg mistenker at de hadde termiske sikter, og bare skjøt på hvite konturer i siktet, forteller Evald til Jaktjournalen.

Han er sikker på at det var termiske kikkerter som ble brukt under jakten, men har spurt seg selv flere ganger over at de ikke så at dette var dyr på over 600 kilo. Selv om dyrene sto i en veteåker, med en høyde på 70-80 cm, burde de vel ha sett at dette ikke var villsvin.

Hadde de betalt for skadene de hadde påført, hadde dette ikke vært noen stor sak. Når har Evald levert en anmeldelse til politiet, slik at han får oppgjør for skadene han er påført.

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler