onsdag, september 27, 2023

Møt Viola Bakken fra KV Hunting

I dag tar vi en prat med Viola Bakken fra KV Hunting.
Viola er 26år, født og oppvokst på Byåsen i Trondheim. Hun er oppslukt av naturen, jakt og friluftslivet. For ikke lenge siden ble hun og samboeren Kristian nybakte foreldre. Det stopper dem ikke i å dra ut på eventyr. Her får dere høre Viola sine egne ord om hvordan lidenskapen for jakt startet og hva som er planen videre.
 Jeg har alltid vært mye ute i naturen, men interessen for jakt kom først da jeg møtte samboeren min for 6 år siden. Til og begynne med trasket jeg i hælene på han og gutta på både skogsfugl og rypejakt. Men det tok ikke lang tid før jeg tok jegerprøven selv. Deretter kjøpte jeg egen hagle og ble med som jeger selv. Jeg ble bitt av basillen med en gang, og ble helt hekta på jakt. Dette var en ny verden. Utrolige naturopplevelser, for ikke å snakke om adrenalinrushet når du får skutt et vilt. Utrolig gøy!
Jeg er jo fortsatt en ganske fersk jeger, i motsetning til samboer Kristian som har jaktet siden han var guttunge.

Viola forteller til Jegeravisen.no at hun føler seg heldig som oppdaget jakt så «tidlig» i livet.

Foto: KV Hunting

Jeg har i ettertid prøvd meg på revejakt, reinsdyrjakt og hjortejakt, men det er småviltjakta  jeg brenner mest for. Vi har i dag 2 herlige Gordon Settere, Reisarypas Bivdi på snart 6 år og Rypemyras Birki som akkurat har blitt 9 måneder. Støkkjakt er moro og spennende, men fugljakt med hund topper det hele. Samarbeidet mellom jeger og hund er virkelig noe spesielt.

Foto: KV Hunting

Vi ble foreldre for ei lita prinsesse som akkurat ble 10måneder, og hun fikk bli med oss på skogsfugljakt i Sverige da hun bare var 2 måneder gammel. Det var stor suksess, og hun er med oss fortsatt. Vi bruker godt ergonomisk bæretøy så hun kan henge på ryggen vår dagen lang – noe hun elsker. Navnet hennes betyr jegerinne på gresk, så vi tror og håper hun vill leve opp til det i framtiden.

» tidlig krøkes» Bildet er fra den dagen Therona fylte 2 mnd. Her var de på jakt i Orsa i Sverige. På bildet: Bivdi, Viola og kommende jegerinne Therona. Foto: Kv Hunting
Vi driver KV Hunting, hvor vi deler våre tur og jaktopplevelser – og kanskje inspirerer flere til å komme seg ut i naturen. Og når det ikke er jakt, så er det trening av hund. Skal ikke legge skjul på at drømmen vår er at vi en vakker dag kan leve av lidenskapen vår. I skrivende stund sitter jeg på hytta vår i Steinkjer, som vi kjøpte i påsken. Her skal vi være på premierejakta, og jeg gleder meg utrolig mye. Vi hører orrfugl utenfor om morgenen, og ser fugl rett ved hytta. Forteller Viola.
Dette er en inspirerende sak vi i Jegeravisen er stolte over å dele med våre lesere. Som dere ser, er det ikke noe problem for en liten «nybakt» familie å drive med lidenskapen sin sammen. Vi ser frem til å følge dem videre når jaktsesongen starter. 
For bilder og mer info om KV Hunting:                               INSTAGRAM: https://www.instagram.com/violabakken/
Hjemmeside: kvhunting.com
Foto: KV Hunting
Foto: KV Hunting

FØLG JEGERAVISEN PÅ FACEBOOK

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler