søndag, juli 14, 2024

Biaton, den ultimate tjenesten for morgendagens jegere?

De fleste av oss har startet på blanke ark som fersk jeger, med ny hagle eller rifle, et ferskt jegerprøvebevis i hånda og tenkt, Hva nå? Vi Jegeravisen samarbeider med Biaton, med mål om å gjøre jakt mer tilgjengelig for alle. Registrer deg som jaktguide på Biaton her, og bidra med å spre din kunnskap om jakt. Samtidig som du gjør jakta mer tilgjengelig for alle.

 

Hva er Biaton?

Biaton er en markedsplass for kjøp å salg av tjenester mellom privatpersoner, utviklet både som app og nettside. Noe ala finn.no, men for tjenester og i dette tilfelle jaktguiding.

Jaktguide-markedet noe underutviklet på tilbudssiden i Norge, sett i forhold til resten av verden. Det finnes stort sett kun tilbud på guiding på private jaktområder, av etablerte aktører med høye kostnader. Disse definerer markedet som igjen resulterer i høye priser for sluttbrukeren. Dette gjør at den gruppen jegere som benytter seg av de eksisterende tilbudene blir noe innskrenket.

Frem til Biaton lanserte i januar 2018, eksisterte det ingen god plattform for å øke tilbudene på lavterskel jaktguiding, og enkeltpersoner som ønsket å tilby jaktguiding måtte starte enkeltmannsforetak og kjøre markedsføring på dette selv. Dette gjorde terskelen høy for å tilby nettopp jaktguiding i et område du er godt kjent.

Med Biaton løses alle disse problemene. De kan tilby enkeltpersoner en plattform hvor man kan tilby jaktguiding helt kostnadsfritt, samt hjelper dem aktivt med markedsføring. Komplett booking, betaling og kommunikasjonssystem i ett. Med dette utvider Biaton dagens tjenestetilbud med enkeltpersoner som tilbyr et billigere og mer lavterskel tilbud på lokale omårder.

Hvem kan være guide?

Det sier seg litt selv, at dersom man skal tilby guiding i et område, bør man ha relativt god lokal kjennskap til området man skal tilby jaktguiding. Man bør ha kjennskap til de kanskje litt hemmelige ”godplassene”, slik at man da viser de man har med seg hvor byttet bruker å oppholde seg. Her tenker kanskje noen, jeg kan ikke guide folk hvor som helst heller? Svaret her er så klart nei, med Biaton kan man definere et spesifikk område man tilbyr guiding i. Og gjerne plasser man vet det bruker å være vilt slik at kjøper får valuta for pengene.

Man bør også være god på skikk og bruk innen jakt, og spesielt innen den jaktformen man skal tilby jaktguiding. Om det er bukkejakt, fuglejakt eller storviltjakt, så er det en fordel at man vet litt om hvordan man ter seg på de forskjellige jaktene. Alt fra hvordan man forholder seg til andre jegere, turgåere og sikkerhet, både med våpen og skytetrening. En god guide skal ikke bare vise de gode plassene å jakte på, men han skal også kunne lære opp en uerfaren jeger i alle aspekter innen jakt. Da fra hvordan håndtere våpen, til hva man skal se etter i terrenget for å oppdage dyr.

Bli guide

Hva tjener jeg på det?

Hva man kan tjene på å bruke Biaton er egentlig opp til deg selv. Man bestemmer selv prisen for guiding, bestemmer selv hvor lenge man kan guide de aktuelle dagen og bestemmer selv hvor mange dager i uka man vil guide. Man må selvfølgelig tenke over at prisen man setter står i stil til det man tilbyr, men i bunn og grunn bestemmer tilbyder prisen selv. Dette kan variere ut i fra erfaring, lengde på økt og antall personer man tar med seg.

Bidrar til å spre kunnskap om jakt

Biaton bidrar ikke bare til å øke muligheten for å komme seg på jakt, den bidrar også til at nye jegere kan tilegne seg kunnskap de ellers ville bruk år på å tilegne seg selv. For noen har kunnskapen om jakt kommet fra man var liten. Gjerne igjennom familie og venner. Men hva med dem som tar jegerprøven i voksen alder og ikke har denne muligheten? For denne gruppen kan det være littvanskelig og sette seg inn i det man trenger for å lykkes på jakt, noe som vil resultere i mange bomturer i skogen. Som nevnt bør man ha gode kunnskaper om skikk og bruk på jakt, samt vite hvor viltet befinner seg for å kunne guide på en best mulig måte. Her har ferske jegere en gylden mulighet til å få læringskurven til å gå bratt opp på kort tid.

 

Hvordan registrere seg?

 

Ønsker du å registrere deg gratis for å starte din jaktguide-karriere igjennom Biaton,  klikk «registrer deg gratis«.

Jegeravisen synes det er flott at det kommer slike tilbud på markedet, og gleder oss til å se hvor dette tar veien.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler