I dokumentarfilmen «Elgskogen» skildrer regissør Ane Helga Lykka elgjakttradisjonen i hjembygda Engerdal gjennom flere år.  

Filmen, som tidligere er vist på kinoer rundt i landet, kommer på NRK1, mandag 31 mai.

Elgjakta har alltid vært hellig for folk i Engerdal. Når jakta begynner overskygger den alt annet. Jakta på det største dyret i skogen, bringer jegerne tettere på hverandre, og forsterker fellesskapet i bygda.

Sigrid flytter tilbake til hjembygda, etter å ha tatt musikkutdannelse i Oslo. Hun har jaktet i flere år, men er fortsatt ikke sikker på om hun egentlig vil skyte det majestetiske dyret. Nelly og Halvard er eldre og mer erfarne jegere, og møter andre utfordringer i skogen. «Elgskogen» er en film om å høre til, et nært portrett av jegerkulturen i en liten bygd i utkanten.

Regissør Ane Helga Lykka (34), fra Engerdal, har vært fascinert av fellesskapet i elgjakta så lenge hun kan huske. Helt siden hun begynte å studere film, har hun ønsket å portrettere elgjaktas særegne posisjon i bygda hun vokste opp i. I «Elgskogen» følger hun flere jaktlag, med mål om å grave dypere i hvorfor jakta står så sterkt. Det virker som om jakta på det største dyret i skogen forsterker fellesskapet i en bygd hvor synkende innbyggertall lenge har vært en kilde til uro. Ane har studert dokumentarfilm i Danmark og Italia, og dette er hennes debutfilm.

ANBEFALT FOR DEG

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.