onsdag, juni 12, 2024

Elgskogen – en dokumentar fra Engerdal.

I dokumentarfilmen «Elgskogen» skildrer regissør Ane Helga Lykka elgjakttradisjonen i hjembygda Engerdal gjennom flere år.  

Filmen, som tidligere er vist på kinoer rundt i landet, kommer på NRK1, mandag 31 mai.

Elgjakta har alltid vært hellig for folk i Engerdal. Når jakta begynner overskygger den alt annet. Jakta på det største dyret i skogen, bringer jegerne tettere på hverandre, og forsterker fellesskapet i bygda.

Sigrid flytter tilbake til hjembygda, etter å ha tatt musikkutdannelse i Oslo. Hun har jaktet i flere år, men er fortsatt ikke sikker på om hun egentlig vil skyte det majestetiske dyret. Nelly og Halvard er eldre og mer erfarne jegere, og møter andre utfordringer i skogen. «Elgskogen» er en film om å høre til, et nært portrett av jegerkulturen i en liten bygd i utkanten.

Regissør Ane Helga Lykka (34), fra Engerdal, har vært fascinert av fellesskapet i elgjakta så lenge hun kan huske. Helt siden hun begynte å studere film, har hun ønsket å portrettere elgjaktas særegne posisjon i bygda hun vokste opp i. I «Elgskogen» følger hun flere jaktlag, med mål om å grave dypere i hvorfor jakta står så sterkt. Det virker som om jakta på det største dyret i skogen forsterker fellesskapet i en bygd hvor synkende innbyggertall lenge har vært en kilde til uro. Ane har studert dokumentarfilm i Danmark og Italia, og dette er hennes debutfilm.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler