søndag, juli 14, 2024

Tiurlykke på Robert Bratberg

Robert Bratberg holder tiuren på 5,15 kg Foto: Privat

Robert Bratberg fra Steinkjer, tok med seg unghunden Casper på jakt. Unghunden viser at den harde treningen  før jakten har lønnet seg. En tiur av denne størrelsen vekker oppsikt, derfor tok vi en prat med Bratberg. Det var via gruppen Skogsfugljakt på facebook , at vi kom over denne fine fellingen. 


Robert forteller oss om jakten:
Jeg var ute med unghunden- Gaupskaret’s Casper. Denne gang valgte jeg å legge igjen den rutinerte gammelhunden hjemme. Casper stod i stand 140 meter til venstre for meg.  Jeg var på vei dit, da tiuren kom seilende mot meg. Det var et drøyt hold, kanskje 35-40 meter. Jeg fyrte av et skudd og så at det ble treff, men  tiuren gikk ikke momentant i bakken.  Jeg skyndte meg ned til treffstedet, der fant jeg  tiur-fjær. Jeg satt i straks i gang et ettersøk som varte i nærmere en og en halv time. Casper fant igjen lukten av tiuren, etter en del snusing. Det ble en først en stand, men han gikk videre cirka hundre meter. Så, tar han en ny stand der han hold hode høyt. Selv ser jeg at tiuren springer i lyngen, og tatt den igjen. Etter å ha hatt et så langt ettersøk på en fuggel som du vet er skadet, føles det deilig å finne den. Rett og slett fantastisk ! Enda bedre ble det også når vekten sa  5.13 og 5.20kg på de to vektene tiuren ble veid på.  Den magiske 5-kilos grensen har jeg endelig brutt, forteller en stolt Robert Bratberg til Jegeravisen.no

Kontrollveide tiuren hos veterinæren 
Min personlige rapala vekt sa 5,13kg. Jeg ville ha nøyaktig vekt, derfor  ringte jeg veterinæren for å  kontrollveie den. Der sa vekten 5.15kg, forteller han.

Følg gjerne Robert på Instagram for flere bilder: Instagram.com/tiurjeger

 

 

 

 

ANBEFALT FOR DEG

Daniel Tilrem
Daniel Tilremhttp://www.jegeravisen.no
Født tidlig på 90 tallet nærmere 91. Begynte å fiske alt når jeg var noen mnd gammel. Da hang jeg på ryggen til far i en bæremeis. Som årene gikk, så ble det bare mer og mer fiske. Når jeg ble eldre ble jeg også introdusert for jakt. Med en ivrig familie har man lite valg. Var vel 3 år gammel da jeg fikk min første blå lekehagle som jeg brukte på andejakt med pappa.

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler