onsdag, juni 12, 2024

Bjarne Huseklepp trosser kreften-Jakten er min medisin

«Det startet med verk i venstre hofte, jeg trodde det var en belastningsskade etter mange år som maratonløper»

Følg Jegeravisen.no på Instagram

Jakt og fiske har vært en del av meg siden 6-års alderen. Jeg har vokst opp i en familie med jakt- og fisketradisjoner, forteller Bjarne Huseklepp (64) fra Guddal i Sunnfjord.

Av yrke jobber han som rektor , og har vært i skoleverket i 40 år. Han er en toppidrettsutøver, har 19 år i forbundsstyret i NJFF-sentralt og ble i 2015 ble æresmedlem i NJFF.

Vi kan også nevne at han har vert fylkesinstruktør i jegerprøven i Sogn og Fjordane der oppgaven var å utdanne de lokale instruktørene. Dette gjorde han i 15 år.

Det kan skje «den beste»  Det var i mai i år, at han gikk til legen med verk i venstre hofte. Selv trodde han at det var en skade etter mange maratonløp. Han har alltid følt seg frisk. Derfor har han fulgt legene sine råd om å ikke gå til lege, om en ikke har grunn til det. Noe han angrer på nå.  «Aldri følg et råd om å ikke gå til lege, selv om du føler deg frisk. Det er viktig å ta en rutine sjekk innimellom», sier han bestemt til oss når vi prater med ham på telefon. En tidlig PSA test (enkel blodprøve), ville mest sannsynlig gjort den store forskjellen for Huseklepp, som nå er ille syk med full spredning til skjelettet. Det startet i prostata uten noen form for forvarsel.

Hvordan er diagnosen Bjarne? Ingen kan si noe sikkert, det kommer an på resultatene av behandlingen og den kan variere fra person til person. Dette er en hissig type kreft, som behandles med cellegift, og som i starten krevde sterke smertestillende medikamenter. Det som er positivt, er at at etter fem omganger med cellegift, er alle blodverdier normale. Behandlingen har virket bra, forteller Huseklepp til Jegeravisen.no

Jakt, fiske og friluft er den beste medisinen-Det er en livsglad person vi møter via telefon. En mann som er tydelig på at han har tenkt å leve livet fullt ut. Jeg skal styre mine dager selv, selv om jeg må innfinne meg i diverse bivirkninger. Tidligere hadde jeg «klisterhjerne». Nå kan jeg ikke stole på korttidsminnet på grunn av cellegiften og situasjonen jeg er i. Jeg glemmer koder, og har gått forbi betalingen i butikken når jeg handler, forteller han mens han trekker litt på lattermuskelen. «Du har en tøff holdning», sier vi til Bjarne. Den kommer nok på grunn av årevis med frivillig smerte gjennom toppidretten, svarer han.

Men du jakter enda? Jada, det å komme seg ut og være aktiv virker. Det er det beste tiltaket jeg kjenner til, og det fungerer. Fine dager, hvor jeg gjør det jeg har lyst til. Det får meg til å ha andre tanker i fokus. Det er viktig å ta styring over kroppen. Jeg har vært på hjortejakt 2 helger i høst. Humøret og motet er på topp, jeg står på så lenge jeg kan. Forteller Huseklepp til Jegeravisen.no

Han legger til at det er viktig for ham at det blir mer fokus hvordan en skal forholde seg til bruk av PSA-prøver hos menn. Vi burde ha en oppfølging på lik linje med damenes tiltak mot bryst- og livmorhalskreft. Dette er viktig, sier han.

Vi takker Bjarne Huseklepp for intervjuet, og ønsker ham alt det beste i fremtiden. Stå på, du er en inspirasjon! 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler