søndag, juli 14, 2024

Marita Myrene (16) forteller om sin første elg felling

Første dag av elgjakten (25.09) fikk Marita Myrene (16) muligheten til å skyte sin første elg. 

Hun bor på Trysil, men går på Storsteigen vgs i Alvdal. Jeg har vært med pappa på jakt siden jeg var liten, og driver fortsatt med det. Jakt er en stor del av livet mitt og jeg håper at jeg får jakte livet ut, forteller jegerinnen som driver med både småvilt og storvilt jakt.

Hun forteller at dette er hennes andre år som storviltjeger med eget våpen. Jeg bruker en Antonio Zoli 6,5×55, sier hun til Jegeravisen.no

I år var det hennes tur til å felle sin første elg. Det ble en fin piggokse på 168 kg. Jeg sitter på post med pappa (Jonny Myrene) Den kom helt plutselig ut av skogen, og stilte seg opp med bredsiden mot meg på 60 meter. Jeg avfyrte et perfekt lungeskudd, men elgen ble bare stående. Pappa avfyrte ett skudd i hodet på elgen for sikkerhetsskyld, og da falt den  i bakken med en gang. Når vi gikk bort til fallet, fant vi ut at det egentlig ikke hadde vært nødvendig med skuddet til pappa. Det var en utrolig morsom opplevelse, og merkelig nok fikk jeg ikke puls i det hele tatt. Jeg er eneste jenta på jaktlaget, så det var ekstra morsomt å skyte den første elgen for laget i år, forteller hun stolt til Jegeravisen.no

foto: Privat
Men det slutter ikke her
Søndag den 15.10 dro jeg på smygjakt med pappa etter at vi var ferdige med elgjakta. Vi smøg oss bort på et jorde vi vet det pleier å gå rådyr. Vi kom inn ei geit med to killinger, og klarte å smyge oss inn på 50 meter. Jeg avfyrte et skudd mot den ene killingen, som falt i bakken momentant! Dette skjedde forøvrig 45 minutter før jeg skulle dra til toget for å komme meg på skolen igjen. Det var en geitekilling på 15 kg. Jeg fikk heller ikke puls under denne jaktepisoden heller. Vi hentet dachsen vår så hu fikk spore på det.
Søstra mi (Tonje Myrene) er også mye med på jakt, så hu hjalp til å bære rådyret hjem, forteller Marita.
Jeg ser fram til flere dager med jakt utover høsten og vinteren, avslutter hun med.
Foto privat
-Vil du dele dine jakthistorier med oss? Tips oss

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler