søndag, juli 14, 2024

TEST av HikMicro Alpex 4K

HikMicro Alpex 4K

Dagens digitale kikkerter (dag/natt) begynner å bli veldig bra og nye HikMicro Alpex 4K ser imponerende ut, i alle fall hvis vi bare ser på spesifikasjonene.

Testen er utført og ført i pennen av Espen Ferbu

Hør bare – 3840 x 2160 CMOS sensor, 0,49 tommer (1920 x 1080) OLED halvrund skjerm, som gjør at displayet oppleves mye større og skarpere enn tidligere.

Kikkerten har justerbar blenderåpning F1.2 – 2.5, laser avstandsmåler (opptil 1000m), integrert ballistisk kalkulator og batteritid opp til 11 timer (innebygde batterier + ekstra batteri).

Den har også fem 5 ulike retikkelgrupper som gjør at du enkelt kan tilpasse kikkerten til ditt behov og ikke minst enkelt bytte mellom ulike våpen/piper.

LES også testen av en tidligere modell, Alpex A50T.

I esken


HikMicro Alpex 4K kommer i en ganske påkostet innpakning som gir et godt førsteinntrykk. I esken finner du en «hard case» bag, hvor det er plass til kikkert og ekstrautstyr.

Baggen er fin og oppbevare kikkerten i, og veldig praktisk på tur/reise. Det følger med lader, kabel, ekstra batteri, pusseklut, bærestropp, ringer og feste til picatinny-skinne. Alt i alt en bra opplevelse med både utpakking og innholdet.

Design og byggekvalitet


Ved første øyekast gir HikMicro Alpex 4K et inntrykk av soliditet og pålitelighet. Kikkerthuset er laget i en aluminiumslegering og er IP67 sertifisert.

Kikkertsiktet har et ganske klassisk utseende og konstruksjonen oppleves som robust. 30mm rør gjør at kikkerten passer standard festeringer. Knapper og hjul er plassert fornuftig og ergonomisk og de er i tillegg plassert slik at det også funker for links-skyttere.

HikMicro Alpex 4K er utstyrt med to integrerte lithium batterier som kan lades via USB-C kontakten i kikkerten, samt et ekstra utskiftbart 18650 batteri som lades via medfølgende lader – Det sikrer lang batterilevetid og fleksibilitet. Bra!

Teknologi og funksjoner


Hjertet av Alpex 4K er den imponerende 4K-sensoren og OLED skjermen, som leverer klare bilder under ulike lysforhold.

Uansett om det er stummende mørkt (i kombinasjon med ekstern IR-lykt) eller i svakt måneskinn, gir sensoren skarpe og detaljerte bilder.

Den integrerte laser-avstandsmåleren (LRF) gir i våre testmålinger nøyaktige målinger opp til 1000 meter.

Justerbar blenderåpning er en nyhet på Alpex 4K, og kommer godt med i bruk på solfylte dager.

HikMicro Alpex 4K tilbyr også muligheten for bilde i bilde (PIP).

Kikkertsiktet er også utstyrt med intern ballistisk beregning, dette har vi ikke testet og personlig ser vi ikke helt behovet for de avstandene vi kommer til å bruke en slik kikkert på.

Alpex 4K er et tradisjonelt digitalt kikkertsikte, og vi skal ikke diskutere fordelene/ulempene kontra termiske kikkert i denne artikkelen. Når det er sagt, så tror vi denne kikkerten kan være løsningen for mange, spesielt de som er på jakt etter en kikkert som skal brukes til alt. Den er kanskje ikke best på noe, men mer enn god nok på det meste for de fleste…

Brukervennlighet


En av de store styrkene til HikMicro Alpex 4K er dens brukervennlighet.

Menysystemet er intuitivt og lett å navigere, slik at du raskt kan justere innstillinger etter behov.

Enheten støtter også flere profiler, slik at du kan lagre spesifikke innstillinger for forskjellige situasjoner.

Appen til HikMicro er enkel i bruk, du setter opp en egen hotspot fra kikkerten og velger Wifi-nettet på mobilen, også følger du bare instruksjonene.

Serienummeret som er wifi-passordet er synlig i navnet på kikkerten, noe som gjør det enkelt å logge seg på. Appen er enkel og intuitiv i bruk og gir ekstra funksjonalitet som fjernstyring og bildeoverføring. Appen har naturligvis «live» overføring, så du kan sitte å se igjennom kikkerten via mobilen.


One Shot Zeroing funksjonen var like enkelt som det var beskrevet. Det er faktisk One Shot Zeroing.ø

HikMicro Alpex 4K har også rekyldrevet/automatisk opptak ved skudd, dette gjør det enkelt å få situasjonene på film.

Personlig foretrekker vi å sette i gang opptak/ta bilder selv, men det er også veldig enkelt via hurtigknapper.

Da kan vi også selv se at opptaket er startet før vi eventuelt skyter.

Ytelse i felten


Under testing viste HikMicro Alpex 4K imponerende resultater i ulike miljøer.

Bildekvaliteten var konsekvent høy, med klare detaljer selv i mørket.

Avstandsmåleren fungerte nøyaktig og effektivt.

Batterilevetiden var også veldig god (kun testet i behagelige vårtemperaturer). At du kan supplere med flere batterier, eller en batteribank og kabel vil sikre deg mange timers bruk uansett temperatur.


Minste forstørring er 3,5x, og du kan få opptil 28x digitalzoom. Når du forstørrer et digitalt bilde så mye så går det selvfølgelig utover bildekvaliteten.


Den justerbare blenderen gjør at du kan justere mengden med lys som kommer inn i kikkerten – det er en stor fordel på høylys dag.

Konklusjon


Testen av kikkerten er gjort på skytebanen og i felt, men ikke under jakt da vi mottok testeksemplaret i slutten av mai-måned.

Kikkertsiktet er ganske omfangsrik og veier ca 1200 gram inkludert batteri, men uten fester. Vekten i kombinasjon med minste zoom 3.5x (15,3 m synsfelt på 100m) gjør at dette blir en posteringskikkert etter vår mening.

Som posteringskikkert gjør den jobben utmerket. Kvalitetsfølelse, brukervennlighet, avstandsmåler og kombinasjonen dag/natt gjør at «MÅ HA-begjæret» er stort.

Pris/Verdi er jo veldig personlig, men vi opplever at vi får veldig mye kikkertsikte for pengene med nye HikMicro Alpex 4K, og den fremstår som et meget godt kjøp for de som ikke ønsker flere kikkerter til ulikt bruk.

Pris for Hikmicro Alpex 4K A50EL: 13 990,00.-


PLUSS

– Totalpakken – mye kikkert for pengene
– Enkle og lettfattelige menyer
– Kvalitetsfølelse
– Avstandsmåler
– Mulighet til å justere blenderåpning
– Pris

MINUS

– Vekt

Du kan lese mer om denne kikkerten hos NORMA AS.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler