tirsdag, juli 23, 2024

FEFO LANSERER PODKAST

 

LÁVVU-PANELET: Leder for utmark i FeFo Einar Asbjørnsen, tradisjonskunnskapsformidler Marit Mikkelsdatter Eira Murud og friluftslærer/frilanser Lars H. Krempig. (Foto: FeFo)

JAKT, FISKE OG UTMARKSBRUK BLIR TEMAENE I PODKASTEN LÁVVU.

– Finnmarkseiendommen er rik på natur, kultur og tur. Dette ønsker vi å spre kunnskap om. Derfor starter vi podkast, sier leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i FeFo, Robert Greiner.

Lávvu blir i første omgang å komme ut månedlig og skal følge årshjulet til FeFo som forvalter av Finnmarkseiendommen.

– Vi vil derfor særlig snakke om småviltjakt, storviltjakt, innlandsfiske og laksefiske – men også om utmarksbruk og det samiske perspektivet vi forvalter i. Akkurat nå er isfiske noe som opptar mange. Isfiske er hovedtema i første episode som ligger ute nå, sier Greiner.

Panelet i podkasten vil bestå av utmarksleder Einar Asbjørnsen i FeFo og tradisjonskunnskapsformidler Marit Mikkelsdatter Eira Murud fra Kautokeino. Hun har bakgrunn fra reindrifta og har gitt ut bøkene «Året i Sápmi» og «Ved bålet». I tillegg er friluftslærer og frilanser Lars H. Krempig fra Alta med. Også han har gitt ut bøker og er kjent fra Villmarksbarna på NRK Super.

Podkasten Lávvu er et samarbeid mellom FeFo og Alta folkehøgskole, og er tilgjengelig på alle de vanligste plattformene for podkast (Spotify, Apple podcast, Soundcloud m.m).

FeFo forvalter jakt, fiske og eiendom på 95 prosent av arealet i Finnmark, og er Norges neststørste grunneier.

 

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler