tirsdag, juli 23, 2024

Vi følger bukkejakten. Her er det Ole Aleksander Risa (27) som har hellet med seg

Vi følger bukkejakta! 

Nå beveger vi oss over til området rundt Ålgård i Rogaland. Denne gang er det Ole Aleksander Risa (27)  fra Ålgård, som hadde hellet med seg. Den første dagen av  jakten. 

Av Raphael Pedersen

Foto: Privat

Risa var tidlig ute torsdags morgen med lokken sin, en Buttolo rådyrlokk. Den lokket en rå geit, faktisk så nært at den nesten gikk over ham. Han forteller at han hørte bukken brøle inne i skogen, men synet av den fikk han ikke. Han måtte avbryte jakten og komme seg på jobb. Bonden på stedet, ringte ham litt senere og sa at råbukken gikk å gresset i området. Valget var enkelt, og det ble et nytt forsøk når arbeidsdagen var over. Klokken 16 var Risa tilbake og klar igjen, samme sted som tidligere. Han lokket videre og ut fra skogen kom råbukken. Den gresset litt, ca 150 meter fra der han lå plassert med rifla. Holdet ble litt for langt til skudd. Men hellet hadde han med seg. Bukken kom plutselig rett mot ham, slik at han fikk plassert et godt skudd på bukken som falt momentant i bakken, bare kort tid etter at den hadde vist seg. Hans første råbukk var et faktum, og følelsen kan vi tenke oss var ubeskrivelig.

Lykkelig jeger, med sin første 3tagger. Foto: Kristine M Solli

Ole Aleksander er ikke en «fersk» jeger. Han er en ivrig revejeger, som har hjulpet bonden på dette stedet med å ta ut rev. Takken fra bonden, var at Risa fikk jakte råbukk på eiendom hans. Og jommen fikk han lønn som fortjent også.

Han forteller til Jegeravisen.no at det blir mer bukkejakt de kommende dagene. Vi satser på at han har hellet med seg videre!

Første bukk må selvfølgelig på trofè platen.
Foto: Privat

Dyret ble felt med en Tikka t3 i kaliber 3006. Vi ønsker Ole Aleksander Risa lykke til videre med jakten, og takker for at han delte saken sin med oss.

Vil du se mer jakt fra ham? Sjekk ut Instagram kontoen hans https://www.instagram.com/ole_aleksander_risa/

Se også noen av Norges mest kjente jegere sine tips til bukkejakta, trykk på bildet under for å komme til saken.

Siv Karin Ravndal, Christoffer Baraas, Nina Otterbekk, Maja Kristin Odden, Marius Torjussen, Mats Thorsvik

 

 

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler