onsdag, november 29, 2023

Jegere etterforskes for ulovlig barmarkskjøring

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Det er oppdaget skader i et jaktområde i Meråker i Trøndelag, etter det som mulig er ulovlig barmarkskjøring med ATV. Saken etterforskes nå av politiet.

Dette bekrefter etterforskningsleder ved lensmannskontoret i Værnesregionen, Annar Sparby, til Trønder-Avisa, som først omtalte saken.

– Sporene i terrenget er godt synlige og det er åpenbare kjøreskader i terrenget i det aktuelle området, sier Sparby til avisa.

Ifølge Trønder-Avisa ble politiet, av Statsforvalteren, varslet om mulig ulovlig barmarkskjøring med ATV. Spor etter kjøringen var dokumentert av en representant fra Statsforvalteren.

Jaktlaget som er under etterforskning, leide jakt fra AS Meraker Brug.

Daglig leder i AS Meraker Brug, Per J. Hembre, forteller til Trønder-Avisa at han ser alvorlig på saken, og liker dårlig at jaktlaget har brutt avtalen de hadde.

– Jegerne har brutt avtalen med oss, og det er ikke bra i det hele tatt. Vi har ikke gitt noen tillatelse til slik kjøring, det gjør vi heller ikke etter de siste innskjerpelsene av loven. Det skal sies at vi ikke var enige i disse skjerpelsene, men når vedtakene om det er fattet, må vi forholde oss til regelverket, sier Hembre til avisa.

Videre sier han at han tar avstand fra jaktlagets handlinger.

Politiet har iverksatt etterforskning, og er i gang med å avhøre jaktlagets medlemmer.

Ifølge Sparby har verken kommunen eller andre gitt de tillatelse til å kjøre med ATV.

Sparby, opplyser om at slik ulovlig kjøring er alvorlig. Lignende saker, har gitt bøter opp mot 25.000 kroner.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler