onsdag, juni 12, 2024

Kontroller av hjortejegere i Haugalandet.

Foto: Pixabay

Politiet bekrefter at det var ingen jegere som ble anmeldt for bruk av termisk optikk på jakt.

Det har tidligere blitt publisert saker i media, som beskriver at det er flere hjortejegere som er blitt anmeldt for brukt av termisk optikk på jakt. Jegeravisen har vært i dialog med politiet, som kommer med korrekt informasjon rundt hendelsen.

I løpet av en periode i november, kontrollerte Sør-Vest politidistrikt, i samarbeid med Statens Naturoppsyn, en rekke hjortejegere på Haugalandet. Målet var å forebygge og avdekke eventuelle brudd på regelverket.

LES OGSÅ: Har vi lov til bruke termisk optikk på jakt?

Her møtte de mange jegere, der de fleste var positive til at politiet og Statens Naturoppsyn var ute for å prate med jegere.

-Flere uttalte at de var usikre på lovgivningen rundt bruken av termisk optikk, forteller politifaglig etterforskningsleder ved seksjon for Nordsjø og Miljø i Sør-Vest politidistrikt, Sjur Stava.

Jegere ble informert om at myndighetene mener at bruk av termiske siktemidler ikke er tillatt brukt under ordinær jakt jfr. viltloven § 20.  

Ved denne kontrollen ble ingen anmeldt utelukkende for bruk av termisk optikk.

De anmeldelsene som ble opprettet, var blant annet grunnet feil plassering av våpen under transport i bil. Dette våpenet hadde påmontert termisk sikte, men utfallet av den saken er det for tidlig å si noe om.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler