søndag, juli 14, 2024

TEST av Peak Performance Argon Ligth Jacket

Her har du mulighet til å være miljøvennlig, samtidig som du får deg en varm og god jakke. Peak Performance Argon, er produsert av resirkulerbare materialer i polyester. I tillegg har den et tøft og lekkert utseende.

AV KNUT GARTLAND

Jakken har et polstret sjakkbrettmønster og vevde kanaler som gjør den robust, og den har et fyll av en dunerstatning fra Thermore®.

Vi har sett at det kan være noe bevegelse i fyllstoffet mellom kanalene. Dette kan medføre at man får varmelekkasje i de kanalene som ikke har fyll.

Som nevnt er dette ingen dunjakke, selv om den ved første øyekast ser ut som dette. De har fylt denne jakken med et syntetisk stoff, som skal erstatte dun.

Denne jakken er pen, lett og tynn. Den har en kroppsnær fasong. Den er sydd av lette råstoffer, som gjør den lett og smidig. Mønster og kanaler gjør den egentlig ganske spesiell og tøff.

Den har et ytterstoff som skal takle en del fukt. Vi ble overasket over hvor lenge den holdt varmen i fuktig vær, selv om dette ikke er en jakke du bruker når det regner som verst. Skulle du bli våt, tørker jakken utrolig raskt.

Jakken isolerer godt, men den puster også. Vi kunne bruke denne selv om vi var i bevegelse, og det var fukt som ville ut. På vindfulle dager, føler vi at den holder vinden bort fra kroppen.

Hetten har en god passform, og strammes med en strikk bak på hodet. Dette er en løsning som vi mener fungerer godt.

Armene har god lengde, og har et godt strikk rundt håndleddet.

Argon har to utvendige lommer med glidelås, og to store åpne innerlommer.

Her kan du lese flere tester.

Egenvekt og pakkvolum gjør at dette kan være en skikkelig følgesvenn på alle dine turer. Er du på fjelltur, er dette jakken du tar på når du tar en pause. Eller du har del som mellomplagg på de kaldeste dagene.

Etter 4 måneders normal bruk, og vask etter produsentens anvisning, kan vi ikke se unormal slitasje på plagget. Dog har vi tidligere kommentert vandring av fyllstoff mellom kanalene, som for oss er av en ukjent årsak.

Jakken kommer i forskjellige farger og modeller, for både kvinner og menn.

Vi mener Argon er en jakke for både daglig bruk, og til bruk på tur. Er det fine dager, og du ikke har det råeste tempoet, vil dette være en fin ytterjakke. Er det dårlig vær, kan du bruke den som mellomplagg, det blir faktisk ren og skjær luksus.

Pluss:

  • Vekt
  • Volum
  • Isolering
  • Passform

Minus:

  • Noe bevegelse av fyllet imellom kanalene i jakken.

Her kan du lese mer om disse modellene.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler