torsdag, september 21, 2023

Tyvjakt på rådyr utenfor Sandefjord

Foto: Trond Clausen

Det var på Råstad, som ligger utenfor Sandefjord, at det her om dagen ble funnet tydelige tegn på tyvjakt. Rester etter det som har vært et rådyrkje lå slengt i grøfta, bare noen meter i fra veien.

Det var leder i From og Helgerød grunneierlag, Trond Clausen, som fant restene av dyret.

– Bildet er tatt på Råstad her vi bor. Der har tyvjegerne kastet fra seg restene av rådyret. Det ligger seks meter fra veien, og det er tydelig slaktet. Vi fant også papir som er brukt til å tørke blod med. Tyvjakt er noe som ikke skal forekomme, sier Clausen oppgitt til Sandefjord Blad, som først omtalte denne saken.

– Vi prøver jo å følge med på ting som dette, for tyvjakt er rett og slett noe som ikke skal forekomme. Den ordinære jakten er basert på en kvote vi får, og når tyvjakt forekommer så hentes det ut dyr som vi ikke har kontroll på, sier han.

– Som grunneiere må vi sette i gang tiltak mot dette. Vi tenker at vi skal sette opp kameraer for å fange opp slike situasjoner. I tillegg blir det sendt ut folk i alle retninger fra vår side for å følge med. Så skal vi se om vi ikke får ryddet opp i dette, sier Clausen til Sandefjord Blad.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler