tirsdag, juli 23, 2024

Video: Fikk besøk av skadet gaupe

Foto:skjermdump

Cecilie Hulbekkmo fra Mo I Rana, fikk besøk av en skadet gaupe her om dagen. Dette var noe helt utenom det vanlige, så det hele ble foreviget på film.

Saken ble først omtalt av Rana Blad.

Det var en stor hanngaupe som hadde tatt turen inn i hagen. Gaupen hadde et blødende sår i hodet, det kunne se ut som det ene øret var revet av.

– Dette måtte jeg bare få på film. Jeg har ikke hatt gaupe i hagen før, og denne var tydelig skadd. Den var blodig og gaupa bar preg av å ha vært i en kamp, ganske nylig. Jeg antar at dette var en voksen hanngaupe som nok har slåss med en annen gaupe. Vi var ikke redde, men heller veldig fascinert, sier Hulbekkmo til Rana Blad.

Hulbekkmo tok kontakt med den lokale viltkontakten, Steinar Røssvoll.

Røssvold har vært ute på stedet på befaring, og mener at dette er en gaupe som har vært i kamp med en annen hangaupe.

– Ja det stemmer nok bra det. Dette er vanlig i parringstiden og når det slåss så kan det hende de holder på til en av hannene dør. Men jeg fulgte sporet og fant plassen der de nok har holdt på. Gaupa var opprevet og det ene øret var nesten revet av, men hun er forsvunnet inn i skogen igjen, forteller Rossvold til Rana Blad.

Røssvoll sier det er uvanlig mye observasjon av gauper den siste tiden.

– Nesten hver dag i mars har jeg blitt kontaktet av folk som har observert gaupe, og dette er svært uvanlig. Jeg vet ikke hvorfor det er slik i år, men det at de kommer så nært folk er heller ikke vanlig. Når det er sagt er gaupa katt, og opportunist, og veldig smart. Men den er ikke farlig for folk. Ser man den vil den som regel bare snike seg bort. Derfor er det en fantastisk opplevese at Hulbekkmo har fått dette på film, avslutter Steinar Røssvoll.

– I vinter har vi ofte sett gaupespor i skogsområdet like ved der vi bor. Vi har ikke sett noe mer til den skadde gaupen, forteller Cecilie Hulbekkmo til Jegeravisen.

Film av Cecilie Hulbekkmo.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler