onsdag, juni 12, 2024

Datteren tok storeslem på premieren.

Foto: Privat

En historie om en far som tok med datteren på bukkejakt, ble kåret til beste historie med bilder. Representanten fra vår samarbeidspartner ØYO, var ikke i tvil når han skulle velge vinneren av den kategorien.

Tekst og foto er fra  innleggene Verner Fjerdingøy har skrevet på Facebook i forbindelse med Bukkejakten 2020 – LIVE.

Hadde i år bestemt meg for å bruke den første tiden av bukkejakta sammen med dattera. Har brukt en del tid på å lokalisere bukkene på terrenget vårt.

Premièredagen kom, og klokken halv fire på morgenen går vi ut på den første posten. Vi observerer tidlig et dyr, men det viser seg å være ei geit.

Smyger oss vider mot posten, men støkker uheldigvis bukk og geit like ved posten. Jeg drar umiddelbart opp Buttoloen og begynner å lokke.

Bukken svarer med en gang og stopper, men vi er ikke i posisjon for skudd.

Vi fortsetter å lokke. Bukken er med, og plutselig brøler det fra en bukk til.

Nå har vi 2 bukker som vi jobber med. Den andre er noe mindre, men en fin bukk det også.

Den minste bukken kommer ut litt bortenfor posten, men står litt skrått og dattera velger å ikke skyte. God avgjørelse syns jeg.

Etter litt mer lokking, hører vi den tredje bukken komme inn mot oss bakfra. Den kommer rett og slett i sporene våre, der vi gikk inn mot posten. Den kommer heller ikke frem så vi får skuddmulighet på den.

Den begynner å trekke unna oss. Vi gjør en kjapp omplassering, og kommer inn på bukken med vinden mot oss.

Etter på nytt å ha lokket litt, siger bukken frem og Vanja er klar til skudd.

Skuddet faller og jeg ser tydelig utgangshullet, og det renner blod på siden av bukken i det den raser i vei. Den rusher ned i en tett bjørkedal, og vi velger å hente bikkja for å lete opp dyret.

Kira finner bukken 100 meter fra skuddplassen, så når klokken er litt over fem, er premièrebukken et faktum. 

Kvelden kommer og vi er på nytt ute på jakt etter bukken. Vi posterer først på en plass, men her er det ikke livstegn. Så vi bestemmer oss for å bytte plass.

I det vi kommer inn på neste post skremmer vi ut en rev, som igjen drar med seg ei rådyrgeit. Vi setter oss ned og avventer i tilfelle bukken også skal være i nærheten, men det blir stille.

Vi blir enige om at vi er fornøyd med dagen, og begynner å gå hjemover. Vi har gått et lite stykke, i det vi hører bukken brøle. Vi bestemmer oss for å gi den et forsøk, men vi får ingen respons.

Da vi fortsetter på turen hjem, oppdager vi bukken i kanten på jordet. Vi smyger oss forsiktig i posisjon på noen rundballer, og fisker frem Buttoloen.

Bukken reagerer momentant, men kommer ikke nærmere. Prøver flere lokkelyder, prøver også NJFF appen.

Den går bare litt frem og tilbake på plassen der vi oppdaget den. Plutselig siger den nærmere, og stiller seg med bredsida til på 70 meter. Jenta er da klar og skuddet faller. Bukken kaster seg bakover og blir borte. Vi tar igjen med oss bikkja, og hun finner bukken omtrent 20 fra skuddplassen. Klokken er kvart over elve på første dag av bukkejakta, og vi har lyktes med 2 bukkefall.

Utrolig morro for oss begge, skriver Verner på Jegeravisens gruppe på Facebook, Jeger-Norge.

Premien Verner Fjerdingøy har fått for blant annet denne historien, er et slaktesett fra ØYO.

 

 

Jegeravisen takker våre samarbeidspartnere under Bukkeskaten 2020 – LIVE

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler