onsdag, september 27, 2023

Droppet skogsjakta for gåsejakta

Fredrik Fredriksen og kompisene hans fikk beskjed om at det var ekstreme mengder gås på et jorde i Nord-Trøndelag. 11. September droppet de skogsfugljakten til fordel for gåsen.

Fredrik filmet alt fra jakten, og har satt sammen en strålende film.

Fredrik, kan du fortelle oss litt om denne dagen?
– Jeg og en kompis hadde satt av noen dager til skogsfugljakt fra premieren 10. september.
Fulle av forventninger langet vi ut i strøken storfuglbiotop ved soloppgang. 12 timer og kun ett (bom)skudd senere kunne vi konstatere at vi enten hadde gått litt feil, eller at det ikke var den helt store produksjonen i år.

– Vel nede ved teltet tikket det inn en melding fra en kompis et annet sted i Nord-trøndelag, som kunne melde om at det satt et par tusen gjess på gården hans, og at vi gjerne måtte bli med å jakte. Etter et par sekunders betenkningstid kastet vi det våte teltet inn i bilen og vendte snuten ned mot bygda.

– Påfølgende natt dro vi ut på den relativt store kornåkeren, dekket oss til med halm, satte ut lokkefugl og ventet på skytelys og at trekket skulle starte. Morgentåka gjorde oss litt spente på om gåsa kom til å lande på rett plass på åkeren, men den lettet litt i det trekket startet i 7-tiden.

– Fuglene var ikke så velvillige som vi hadde håpet på, men når de store flokkene begynte å sirkle klarte vi å få flere gode skuddsjanser til slutt. God skyting, samt tålmodighet til å vente på perfekte sjanser førte til at vi fikk skutt nesten alt som var på skuddhold de gangene vi valgte å skyte.

– Etter 1,5 time hadde store deler av gåsa bestemt seg for å sitte på en annet jorde og de nye flokkene som kom fra fjæra fulgte på. Da var det bare å pakke sammen sakene og konstatere at 29 grågjess ble fasiten. Nå venter vi på at kortbebbgåsa skal komme fra Svalbard, og krysser fingrene for enda flere fine soloppganger, gjess på stive vinger og godt kameratsskap ute på åkeren, forteller Fredrik til Jegeravisen.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler