torsdag, september 21, 2023

En jakttur de lenge vil minnes…

Foto: Privat

Den årlige gutteturen på jakt ble helt fantastisk. De fikk skutt både elg, storfugl, hare og rev.

Tekst og foto: Mats Nygård

De første dagene av turen, gikk vi i fantastiske skogsfuglområder. Vi gikk ut i grålysningen på morgenen, med håp om at vi etter hvert ville klare å knekke koden på hvor fuglen satt?

Vi vil finne ut i hvilket område der er mest fugler, hvor de holder til, og hva de spiser.

Vi var også spente på om fuglene begynte å bli lette på vingene, eller om de trøkket for hardt. Når man ikke har fuglehund, kan det by på utfordringer vis fuglene trykker slik at du nesten kan gå forbi dem uten at de tar til vingene.

I det vi lukker bildøra første morgen, er orrfugl som spiller noe av det første vi hører. Trua på at vi skulle få fangst, steg betraktelig med en eneste gang.

Etter en del timer med jakt, kjente vi litt på følelsen at vi var noe rustne på skytingen. Selv om vi har trent godt i år, så er det å skyte leirduer ikke det samme som å treffe en orrfugl, som i full fart raser gjennom granskogen. Det ble noen hull i lufta!!

Vi byttet terreng, og gikk flere timer uten å se fugl. Rett før vi skulle snu, dro det ut et digert storfuglkull, og vi fikk skutt 2 tiur og en røy. Stemningen var i taket, og der ble den resten av turen. Vi fant plutselig et helt sjukt område med fugl, og etter å ha funnet denne plassen begynte vi å skjønne hvor vi skulle leite. Så ble også skytinga bedre og bedre.

Den dagen gikk vi ned til bilen, med full kvote på alle tre.

Slik kan det se ut, etter noen dager hvor skytingen fungerer og det er fugl i terrenget.

De neste dagene fortsatte bra. Jakta gikk godt, men beina ble fort slitne etter å ha gått mange dager med bratte motbakker og tunge myrer. Da trengtes litt hvile. Da ble det at  vi dro ut å slapp hundene etter hare. Det skulle vise seg å ikke bli så mye hvile som vi hadde håpet på. Hundene jaget med hver sin hare og det ble bra med action. Vi hadde mange fine loser i løpet av turen, og fikk skutt 4 harer i los, og en på støkkjakt.

Vi lokket også litt rev i terrenget, og på et jorde. Reven var interessert i «hareskriken». Vi fikk skutt tre rever. Disse revene ville nok drept ganske mange flere skogsfugler enn hva vi har gjort i løpet av turen.

De siste tre dagene, dro vi i og jaktet elg. Vi var med i et lag som jeg hadde jaktet i noen år. Dagen før vi kom, datt en diger hjortebukk i laget Vi fikk vi fikk skutt 3 elger. Både undertegnede og Loke fikk skutt hver sin elg.

Samarbeidet med hundene, og ikke minst kompisene, gjør hele turen og er det vi setter høyest. Vi har ikke jaktet i 60 år, men vi lykkes likevel og vi koser oss maksimalt. Det er bål, kaffe og vi nyter opplevelsene og naturen. Samarbeidet om planlegging og jakt fungerte godt, noe som gjorde at vi fikk en kjempefin jakttur.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler