torsdag, september 21, 2023

Elgokse fall på kamera- Filmet av Eirik Hammerhaug

Storebror skyter elgen med kamera, lillesøster skyter med gevær

 

Jeg personlig har vært med på elgjakt siden jeg var syv år. Jeg er oppvokst med historier om jakt og måtte tidlig lære meg alle kunster om å gå i skogen og jage elg, bruke hund, speide, navigere, bedømme alder på dyr og alt det som elgjakt måtte innebære. Etterhvert  har man vokst litt ifra sine læremestre og man er klar for egne ideer og triks. Lokkejakten på elg har blitt min greie og jeg får ofte skutt elg mens resten av jaktlaget sitter i jakthytta, eller har dratt hjem til middag. Heldigvis er dette noe de andre aksepterer. Når man har mestret noe så er det neste steget å lære dette bort, og jeg var så heldig og klare å få med meg min eldste lillesøster Hege på jakt som forøvrig tok jegerprøven for fire år siden. Hun hadde lyst å jakte på ryper, men jeg fikk henne til å skyte opp med riflen min. Samme høst skjøt hun sin første elg. Undertegnede gikk uten børse, men med hund. Året etterpå dukket Hege opp med egen børse og fikk felle elg i los, det var undertegnede som var hundefører den gang også.

Under høstens jakt var det et mål for meg å  filme at Hege skjøt elg, Det har seg nemlig slik at hun har filmet to av mine elgfall. Allerede andre dagen vi jaktet  sammen i høst, klarte jeg å lokke inn en piggokse. Det ble litt styr med både børse og kamera, for Hege ville egentlig at jeg skulle la være å filme og heller prioritere å støtte henne med skytingen hvis det skulle bli nødvendig. Det er vel ofte slik at når man sitter ved siden av en mer erfaren jeger, at man raskt kan oppleve press og prestasjonsangst, det har jeg selv erfart mange ganger. Piggoksen fikk et perfekt hjerteskudd, så det var helt unødvendig for meg å skyte elgen i nakken.

Filmsekvensen gir absolutt mersmak til å lage mere film, selv om jeg mesteparten av tiden på jakt fortsatt foretrekker å skyte viltet med gevær istedenfor kamera. Sier Eirik Hammerhaug «Jegerfruensmann»  til Jegeravisen.no 

 

 

ANBEFALT FOR DEG

Daniel Tilrem
Daniel Tilremhttp://www.jegeravisen.no
Født tidlig på 90 tallet nærmere 91. Begynte å fiske alt når jeg var noen mnd gammel. Da hang jeg på ryggen til far i en bæremeis. Som årene gikk, så ble det bare mer og mer fiske. Når jeg ble eldre ble jeg også introdusert for jakt. Med en ivrig familie har man lite valg. Var vel 3 år gammel da jeg fikk min første blå lekehagle som jeg brukte på andejakt med pappa.

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler