søndag, juli 14, 2024

En ny spleis er satt i gang for å støtte ulvejegere i Rendalen

Foto: Skjermdump

Etter at det i helgen ble utført hærverk på både flaggliner og vegbommer, har det nå blitt satt i gang en spleis som skal gå til å dekke utgiftene som ble påført jegere og grunneiere.

Tidligere i vinter, ble det satt i gang en spleis for dekke utgifter til snøbrøyting av skogsbilveier.

Flaggliner som brukes under ulvejakta, ble revet ned og tent på. Verdien på flagglinene antas å ligge på rundt 20.000 kroner.

Det ble i tillegg ødelagt en rekke vegbommer. Inn til jaktområdet i Risberget i Våler er det flere bommer på skogsveiene. På to av disse bommene, var det påført skade med vinkelsliper. Motivet for å ødelegge vegbommene var for å få tilgang til terrenget.

NRK skriver at en organisasjon som kaller seg Hunt Saboteurs Sweden tar på seg ansvaret for aksjonen mot lisensfellingen av ulv.

Slik liker gruppen å fremstå på sosiale medier.

Lørdag kveld tok jegeren Ingrid Helene Østvold initiativ til en spleis. Målet var å få dekt inn tapet som både jegere og grunneiere har blitt påført av disse jaktmotstanderne.

-Det har i skrivende stund kommet inn over 100.000 kroner, forteller Ingrid Helene Østvold til Jegeravisen.

-Nå har vi fått inn så mye penger at vi håper vi kan dekke både flaggliner og vegbommer. Resterende penger kommer godt med til snøbrøyting ved senere jakt.

HER kan du delta på spleisen.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler