søndag, juli 14, 2024

– En slik størrelse som man må utnytte når man har mulighet

Elgjakta er virkelig årets høydepunkt for mange jegere, og det er kanskje ikke så rart når vi får høre om opplevelser som John Åge Rogneslien opplevde under årets åpningsjakt.

John Åge befant seg i Singså, i Midtre Gaudal, i Trøndelag da han fikk skutt denne flotte oksen på 30 meters hold.

– Første dag i elgjakta, er noe vi har gledet oss til helt siden vi fylte kvoten ifjor, forteller John Åge til Jegeravisen.

Jegerne hadde store forventninger, okse på kvoten og stor sannsynlighet for flere okser i terrenget, slapp de gråhunden til Odd Ivar Rønningsgrind «Lekåsens Bonso» som ikke brukte mange minuttene før den fant elg som endte med en stålos etter et par hundre meter.

– Dette er en hund som må ha ros, En meget god hund som flere ganger har bevist at den er i verdenseliten av løshunder! Vi valgte å stille inn på losen fra 2 forskjellige sider, slik at om vi støkket elgen, var sannsyligheten stor for at noen av oss fikk den i fanget. I over 2 timer satt vi ca. 50-60 meter unna elgen og hunden UTEN å klare å se elgene grunnet meget tett skog. Ikke før vi var inne på 30 meter kunne vi se en okse, uten å klare å se hvor stor den var. Og etter hvert fikk vi se at det også var med ku og kalv! Når vi kommer så tett inne på stålosen, så er marginene små før elgen klarer å få været av oss, fortsetter John Åge til Jegeravisen.

Elgene fikk været av den andre jegeren, men ettersom dette var godt forrutsett, så fikk John Åge elgene på 30 meters hold, og valgte å skyte da oksen var av en slik størrelse som man må utnytte når man har mulighet.

– Dette var en meget spennende dag i skogen, med adrenalin for alle parter og ikke minst god hundearbeid. Dette er den beste følelse man sjelden får oppleve med så store okser i skogen, og jeg må si at jeg er meget takknemelig med å få oppleve slike opplevelser som dette! Og det som er gøy, er at dette er noe jeg kan oppleve så mange ganger jeg vil, da alt er dokumentert på film, avslutter en lykkelig jeger til Jegeravisen.

ANBEFALT FOR DEG

Daniel Tilrem
Daniel Tilremhttp://www.jegeravisen.no
Født tidlig på 90 tallet nærmere 91. Begynte å fiske alt når jeg var noen mnd gammel. Da hang jeg på ryggen til far i en bæremeis. Som årene gikk, så ble det bare mer og mer fiske. Når jeg ble eldre ble jeg også introdusert for jakt. Med en ivrig familie har man lite valg. Var vel 3 år gammel da jeg fikk min første blå lekehagle som jeg brukte på andejakt med pappa.

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler