Endelig kom kalenderdagen 25.september og denne dagen skulle vise seg å bli tøff for adrenalinpumpa til Lone Sandum. Først fikk hun skutt en kalv og deretter en storokse på 15.spir.

– Har gått lenge og gledet meg til den 25.september, når elgjakta skulle starte! Det var innmari deilig å komme i gang idag! Adrenalinpumpa fikk virkelig kjørt seg i dag, da jakta ble åpnet av at jeg skjøt en kalv i første drevet, også kom storoksen på 15.spir og toppet det hele i andre drevet! Denne jaktopplevelsen lever jeg lenge på, forteller Lone til Jegeravisen.

Adrenalinpumpa går for fullt hos Lone etter å ha skutt stor oksen Foto Lone Sandum // Instagram @lonesandum

– Alle på jaktlaget møttes klokken 7 på morgenkvisten! På Helgeland der vi jakter, var det kjempefint vær! Dette var ekstra stas på første jaktdagen. Har skutt 8 elger til sammen siden jeg startet å gå med børse i 2014. I år kjøpte jeg nytt våpen og var veldig spent på om det ville komme noe dyr på posten min. Etter endel venting, kom plutselig ku med kalv på posten min. Man får ikke mange sekunder på å tenke, så mye går på autopilot. Skikkelig morsomt å få muligheten til å skyte 1 dyr på første jaktdagen, med helt nytt våpen som fungerte veldig bra! Lite visste jeg i 2.drevet at jeg snart skulle få muligheten til å få en enorm jaktopplevelse!

Lone sitter stolt ved siden av den nylige skutte kalven – Foto Lone Sandum // Instagram @lonesandum

– I slutten på drevet, hørte jeg tydelig et dyr som kom nedover bekken! Da tenkte jeg at dette dyret klarte å lure seg unna siden det var en granskog mellom oss. Etter få sekunder kommer det en skikkelig storokse i nedkant av posten min. Da jeg fikk se dette beistet, tenkte jeg fort at jeg skulle fyre av skuddet hvis den kom i det oversiktlige område jeg så det forsvarlig å skyte. Alt klaffet og den kom her, noe det ofte er vanskelig med spesielt okser. Jeg så skuddreaksjonen på dyret, og var rimelig sikker på dette var et godt skudd. Alt skjer på autopilot som sagt ovenfor, og rett etter skuddet forstår du hva som nettopp har skjedd! Etter skuffet hørte jeg oksen og forsto at denne ville falle ganske fort. 40 meter unna posten, fikk jeg øye på beistet! Jeg følte en enorm mestring, og forsto hvor heldig jeg nettopp hadde vært som faktisk fikk muligheten til å skyte en storokse, forteller en lykkelig elgjeger til Jegeravisen.

Når Jegeravisen spør Lone om hvordan følelser og tanker som gikk igjennom hode hennes etter skuddet svarer hun;

– Tenkte «wow, den var diger og denne har jeg nettopp skutt» Mye tanker og adrenalinbomba fikk virkelig kjørt seg! Avslutter hun til Jegeravisen.

Vi gratulerer så mye med en kjempe flott kalv og okse på første jaktdag, og ønsker Lone og dere andre skitt jakt videre i sesongen.

Foto Lone Sandum // Instagram @lonesandum

ANBEFALT FOR DEG