onsdag, juni 12, 2024

Test av Accurize Shooting System

Foto: Produsenten

Vi jegere er som regel alt for lite på skytebanen. På flere steder i landet stenger også banene etter at jakten har startet. Da trenger vi en alternativ måte å få opprettholdt vår kompetanse. Hva kan vel da være bedre enn å kunne skyte hjemme på vår egen stue?

Vi har i den siste tiden fått testet Accurize Shooting System, som er en enkel måte å få drive med tørrtrening hjemme. Covid19 satte en stopp for all organisert skyting, så hva passet ikke bedre da enn å få bruke kveldene til å heve egne skyteferdigheter.

Settet består av en slags skiveholder, som er selve simulatoren, en patron (finnes til de fleste vanlige kalibre), og en applikasjon som du laster ned på din telefon eller nettbrett. Fra vi åpnet pakken til vi var klar til å skyte første serie, tok det vel rundt 10 minutter. Dette er et enkelt system, som er lett å konfigurere og bruke.

Det essensielle i dette settet er patronen, som sender et laserlys på skiveholderen. Skiveholderen leser treffpunktet, og sender resultatet til applikasjonen som du har på telefon eller nettbrett.

Både skiveholder og patronen er elektriske komponenter, som nødvendigvis trenger strøm. På skiveholderen holder batteriene i 16 timer med trening før de må lades.

Du har sikkert forstått at så lenge du har en patron fra dette systemet til ditt kaliber, kan du også bruke eget våpen.

Foto: Produsenten

For å sikre et greit oppsett første gangen, anbefaler vi å ta en titt på en video som ligger på nett. Linker til dette finner du i pakken. På produsentens nettsted finner du også en link til et dokument, som tar deg igjennom hele oppsettet første gang. Får du problemer med oppsett eller bruk, finnes det også en gruppe på Facebook, der folk fra leverandøren raskt kommer med forslag til løsning.

LES FLERE TESTER PÅ TESTTEAM.NO.

Det finnes flere typer skiver til dette settet, både viltfigurer og standard ISSF/DFS skiver.

Vi trodde vi skulle måtte bruke masse energi på innskyting, men så feil går det å ta. Det ligger en egen innskytingsmodus i appen, så bare med et tastetrykk er du innskutt.

En utfordring som egentlig er litt merkelig, er at det ikke er noe baklys på skiveholderen. Dette medfører at man bør ordne seg med en lyskilde for å få godt nok lys på skiven.  Leverandøren selger et oppladbart lys på 750 Lumen, som er egnet til formålet.

Vi har brukt flere forskjellige kikkertsikter på dette systemet. Vi ser at litt «billige» sikter, med en ujevn prikk, kan gi utfordringer når man skal være skikkelig nøyaktig. Den samme utfordringen kan du få med kikkerter uten paralaksejustering. Uten paralaksejustering, kan det være vanskelig å drive skikkelig presisjonsskyting. Leverandøren har en paralakseadapter, som gir deg muligheten til å bedre presisjonen.

Når man bruker applikasjonen som medfølger, får man muligheten til å få en statistikk over alle «skudd». Det er i appen også muligheter til å kjøre konkurranser, så her kan familien bytte ut brettspillet med god rifletrening.

Alle som driver med konkurranseskyting vet at uten tørrtrening, blir man ikke skikkelig god. For oss jegere, er det også viktig å tørrtrene. Vi er veldig ofte godt trent før vi drar ut på den første jakten, men så blir det mindre skyting igjennom høsten. Skal vi kunne vedlikeholde ferdighetene igjennom sesongen, er det viktig å drive vedlikeholdstrening. Denne type trening tror vi at man enkelt og effektivt kan gjøre med Accurize Shooting System. Det er ingen tvil om at det å skyte gir den beste treningen, men tørrtrening på denne måten tror vi er undervurdert.

LES TESTEN AV KIKKERTSIKTER FRA HAWKE.

Vi mener bestemt at dette er et verktøy som alle som driver med riflejakt vil kunne ha stor nytte av. Opplevelsen og trygghet for den enkelte jeger, og respekten for viltet, er gode argumenter for å øke treningsmengden for alle oss som driver med jakt. Jegeravisen kan virkelig anbefale dette verktøyet for den som ønsker å bli en bedre skytter.

Til dette systemet finnes det også en bane for løpende vilt.

Du kan lese mer på produsentens nettside.

Systemet distribueres i Norge av Magne Landrø, vår simulator ble utlånt av Hell Jakt og Fiske.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler