onsdag, juni 12, 2024

TEST av økser fra Hardcore Hammers

Denne gangen har vi testet økser fra firma Hammerslaget. De leverer økser fra den amerikanske leverandøren Hardcore Hammers. Vi fikk tilsendt økser i 3 forskjellige størrelser. Den miste er «Villmannsøksa», en fin liten turøks. Så har vi fått en øks beregnet for tømrere og andre som arbeider med treverk. Den største er en kløyvøks, som navnet sier er beregnet for å klyve ved.

Alle disse øksene leveres med en slire av skinn. Slire er et must på disse øksene, for disse øksene har en egg, som er like skarp som den skarpeste kniv.

Vi har brukt alle disse øksene på forskjellige måter, både til tur og til arbeid.

Alle disse modellen er designet slik vi mener en øks skal være. Tenker da på godt grep, riktige vinkler og god balanse. Vekten er lav, noe som gir raske og effektive kutt.

Skaftene av tre mener vi har en liten svakhet, i det at de blir misfarget under bruk i fuktig vær. Vi kan ikke si noe om dette påvirker styrken i skaftet. For vår del følte vi at det gjorde noe med det estetiske. Vi anbefaler derfor å la økseskaftet få et strøk med lakk før du ta den i bruk.

Som nevnt var disse øksene skarpe som barberblad da vi fikk de tilsendt. Vi tester skikkelig, og da er det selvsagt ingen begrensninger i bruken. De ble brukt på alle typer treverk, samt at de ble brukt på bein på storvilt. Øksene ble som en kniv sløv etter en tids bruk, men vi mener at på grunn av valg stål som er brukt, er det lett å få skarp igjen. Ved bruk skikkelig utstyr under nytt oppsett av øksene, gjorde at de ble nesten som nye.

En annen ting vi ønsker å nevne, er disse øksene har en mer rund egg enn en del andre økser vi har testet.  Vi mener at dette er årsaken til at disse øksene ikke kilte seg fast under kvisting og hogst.

Disse øksene er ikke av de tyngste, noe som vi vurderte som en utfordring på de tykkeste kvistene, og de største «lompene». De små og lette øksene, gir et raskere hogg, som for oss ga mer effekt i hvert hogg.

Vår opplevelse rundt disse øksene, er udelt positive. De har vært med på de fleste fjellturer igjennom høsten, de har av enkelte testere blitt bruk som verktøy på jobb. Det har også blitt kløyvd ved til vinteren. Prisen er noe høyere enn de billigste øksene på markedet, men kvalitet koster.

Om du er proffbruker eller ønsker å ha en god øks for friluftslivet, kan vi anbefale disse øksene.

Øksene forhandles i Norge av https://www.hammerslaget.no/

Alle våre tester finner du på www.testteam.no og www.utstillingsvinduet.no 

 

 

 

 

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler