tirsdag, juli 23, 2024

Gikk fra jente til mann, og ble uten turklær.

Jeg vil ha muligheten til å bruke klær ment for menn, voksne menn.
Den muligheten har jeg ikke, for dere lager klær bare for store kraftige menn.

Tekst og bilde av: Daniel Nordengen – @Nordengenfoto

Det har seg slik at jeg, Daniel Nordengen, for 24 år siden ble født som ei søt, lita, blond jente på Elverum Sykehus.
Det er ingen stor nyhet at jeg da er noe mindre i størrelse, enn den vanlige mannen i gata. Jeg kan nok si meg enig i at menn og kvinner, hvis man kan dele dette inn i to “vanlige” kjønn, er bygd forskjellig.

Jeg elsker å være i skogen, og griper hver eneste mulighet jeg får. Sist høst var jeg på min første elgjakt med børsa i hånda.

I 2016 startet jeg min behandling til å bli den mannen som jeg er i dag.
Jeg er en mann på 166 cm, som ikke er kraftig bygd, og med en skostørrelse 38/39,
og med en størrelse som klesindustrien ikke så ofte lager i herreklær.

Er det sånn at alle menn er kraftig bygd og med skostørrelse 45?
Har alle kvinner en slank kropp som bare sklir inn i den vinrøde turbuksa?

Det er mange menn som ble født menn, og som er relativt små, om vi kan si det på den måten. De sliter også med å finne klær og sko som passer dem. Det finnes mange menn som meg, som ble født i et annet kjønn og derfor kanskje ikke har den kraftige mannekroppen og er 195cm høg.

Det finnes også mange kvinner der ute, av alle flotte slag, som ikke vil ha de rosa joggeskoene, men det er de eneste som finnes i størrelse 37.
Turbuksene passer perfekt, men bare i lengden. Hoftene passer bare i mannversjonen, men da blir de for store i beina.

Sponset: Feire valentines med en jeger? 

Når jeg selv skal handle turklær, ser jeg først i voksenstørrelsene.
I sommer måtte jeg handle meg en jaktdress, og den ble i herrestørrelse XS. Den hadde passet en biologisk født mann i størrelse large. Den ble fort sendt tilbake, så måtte jeg bestille en dress i barnestørrelse.

Hvorfor skal det være sånn at alle kleskjeder følger en spesifikk modell når de lager klær?
Hvorfor forventes det selv i voksen alder, at alle kvinner skal like rosa og menn like blått?

Så hvorfor er det sånn at klær og sko blir laget i en utvalgt størrelse for de forskjellige kjønnene? Redd for at det ikke skal bli solgt, om det blir laget i mindre og større størrelser? At de “kvinnelige” versjonene av den type friluftsbukse ikke skal bli solgt, om den blir laget i fargen blå?

Det er over 5 millioner mennesker som bor i Norge, av alle kjønn, fasonger og identiteter.
Det dere lager passer ikke halvparten av de menneskene på fasong, størrelse og farge.
 
Jeg vil ha muligheten til å bruke klær ment for menn, voksne menn.
Den muligheten har jeg ikke, for dere lager klær bare for store kraftige menn.

Ting må forandres i klesindustrien for vi har alle slags kjønn, størrelser, identiteter der ute hvor alle ikke passer inn i den modellen dere går etter.

Lag herresko ned til størrelse 38, for det finnes menn som bruker den størrelsen.

Lag en turbukse i en annen farge enn vinrød, for det finnes kvinner som foretrekker andre farger. Det finnes til og med menn som må handle bukser i kvinneavdelingen, ikke sikkert dem vil ha rosa bukser.

Jeg vil bare passe inn i det som er ment for min aldersgruppe og like fargen.

 

 

 

 

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler