onsdag, november 29, 2023

Flere store tyverier fra Svenske jaktbutikker

Illustrasjon:Pixabay

Det har den siste tiden vært flere tyverier fra Svenske jaktbutikker. Det har blitt stjålet kostbare kikkertsikter og termisk optikk for flere millioner.

Det er nå andre gang på kort tid at kjeltringer har brutt seg inn hos JG Jakt, i Partille i Göteborg. 

-Forbipasserende hørte at det ble knust glass, og at det gikk en alarm, forteller pressetalspersjon Thomas Fuxborg til lokalavisen Partille, som omtalte saken først. 

Det ble observert flere personer som lastet tyvegods inn i en ventende bil.

Denne gangen var det kikkertsikter og nattoptikk som ble stjålet. Det hadde en verdi til rett under en million kroner. Ved de andre tilfellene har det også vært nattopptikk som har blitt stjålet, forteller Thomas Fuxbord til avisen Partille.

-Vitner forteller at dette er rene smash and grab operasjoner, forteller butikkeier Christian Berndtsson.

Søndag den 7 august hadde denne butikken det første innbruddet. Da ble det stjålet 60-70 kikkertsikter av merkene Swarovski, Zeiss, och Blaser. I tillegg ble det stjålet 20 termiske kikkerter.

Det har også vært samme type innbrudd hos flere andre jaktbutikker. I april brukte innbruddstyver en hjulaster for å ta seg inn i en jaktbutikk i Jämtland. Järvsö Jakt & Fritid fikk så å si all optikk stjålet i juli, og i august fikk Jaktia i Malung besøk av kjeltringer, der var det også optikk som var målet.

Politiet mistenker at det er gjengkriminelle som står bak disse innbruddene.

Du kan lese mer om disse tyveriene hos Svenske Jaktjournalen.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler