mandag, mai 20, 2024

Følg rådene til elgen «Hans» for å unngå viltpåkjørsler

I en ny animasjonsfilm har elgen Hans gode råd til bilister som kjører på hjortevilt. Se video nederst i saken.

Vet du hva du kan gjøre for å minske risikoen for viltpåkjørsler? Og hva du skal gjøre dersom uhellet er ute? Det vil gjerne elgen «Hans» fortelle deg!

 

Desember, januar og februar er månedene med flest viltpåkjørsler, og Innlandet topper fylkesstatistikken. Derfor har Innlandet fylkeskommune, Trygg Trafikk og Vilt og trafikk lansert en ny animasjonsfilm om viltpåkjørsler.

Vær ekstra aktsom

– Vi er nå inne i hovedsesongen for viltpåkjørsler der hjorteviltet trekker ned i lavlandet, sier rådgiver Mari Garmo Jacobsen på seksjon for Klima, miljø og naturmangfold i Innlandet fylkeskommune.

– Der er det mindre snømengder og dyrene oppsøker saltede veger for å slikke salt. I tillegg er det mørkt store deler av døgnet, noe som gjør det ekstra vanskelig for bilistene å se dyrene når de skal krysse veien. Det er derfor ekstra viktig i denne perioden at man følger godt med på vegen og kantsonene og senker farten. og ikke minst, melder fra så raskt som mulig dersom ulykken inntreffer.

Ha et viltbånd i bilen

Hjortevilt går sjelden alene om vinteren, derfor bør man være oppmerksom på at det kan komme flere dyr etter hverandre.

Det er lurt å ha et viltbånd i bilen, i tilfelle man må merke ulykkesstedet slik at politi og letemannskap kan se hvor ulykken inntraff. Et slikt viltbånd kan hentes i resepsjonen til Innlandet fylkeskommune.

Det er også viktig å bli på ulykkesstedet til politi eller viltnemnd kommer, uavhengig av om man har fått merket ulykkesstedet eller ikke.

Redusere antall viltpåkjørsler

Flere tusen hjortevilt blir påkjørt hvert år. Forum for vilt og trafikk i Innlandet er et tverrsektorielt forum hvor hovedmålet er å redusere antall ulykker der hjortevilt er innblandet langs veg og jernbane i Innlandet.

Et ledd i formidlingen av informasjon om viltpåkjørsler er animasjonsfilmen som animasjonsfirmaet Klipp og Lim har laget for Trygg Trafikk og Innlandet fylkeskommune.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler