En revejeger med noe spesielt åte. Foto: Jørgen Pedersen

 

Den ivrige revejegeren Joakim Frøsaker har mange timer i glugga, ventende på at Mikkel rev skal dukke opp på åtet. For at reven skal komme innom, er det viktig med jevnlig påfyll, slik at reven skal ha en grunn til å møte opp.  

Den var rett og slett diger

Joakim fikk ett litt uvanlig tilskudd på reveåtet sitt denne uka. En lokal fisker hadde fått en diger håbrann i garnet sitt 

Håbrann er en hurtigsvømmende haiart som lever langs hele norskekysten, og er faktisk i slekt med den fryktede Hvithaien, som heldigvis foretrekker noe varmere farvann.  

Håbrann er fredet for målrettet fiske, og levedyktige fisk skal slippes ut igjen. Innimellom hender det at fiskere får håbrann som bifangst, og kjøttet skal etter sigende være en delikatesse Men denne haien var død da den ble tatt opp, og hadde stått så lenge i garnet at den ikke var folkemat.  

 nå gjør den nytte som reveåte. 

-Den var rett og slett diger, sier Joakim, nesten 3 meter lang, og langt over hundre kilo. Tennene var jo like store som revens, glad jeg ikke har fått hånda inn i kjeften på en levende hai.

Så får vi tro at ikke reven blir skremt av den digre fisken. Joakim har i hvert fall børsa klar i glugga om Mikkel skulle få lyst på haifinne til kveldsmat. 

Jegeravisen sier skitt jakt

ANBEFALT FOR DEG