onsdag, november 29, 2023

Ikke alltid det er dumt å være sjuk på jakt…

Formen til Preben Tommy Borgund var ikke helt topp da han ble med på hjortejakt ved Os i Bergen denne lørdagen, men formen ble raskt bedre da han snudde hode forsiktig på post, å fikk se en 15 taggers bukk som stod bak han.

— Dagen startet med at jaktlaget var samlet, og vi skulle bestemme hvem som skulle gå jag og hvem som skulle sitte på post. Min plan var å gå jag, men siden eg ikkje var helt i form, bestemte eg meg for å sitte på post i første omgang, forteller Preben til Jegeravisen.

Etter at Preben hadde kommet frem til terrenget, og hadde funnet seg en fin plass å sitte post, så startet jaget og Preben fulgte nøye med i retningen jagerne kom fra.

Det var stille og rolig i skogen, og etterhvert fikk han høre at det var mye ferske spor, men ingen dyr var observert. 

– Plutselig hører jeg en grein knekke bak meg. Jeg snur hodet forsiktig, og får øye på den største bukken jeg noen gang har sett. Han kom tuslende inn i drevet, så denne bukken kom i grunnen tilfeldig på min post.

– Han står med fronten til og ser rett mot meg, løfter hodet og lukter masse med snuten. Det var ganske tett med busker og trær, og jeg hadde ingen skuddmulighet der han sto. Plutselig får han lukta av meg og snur seg 180 grader, og går tilbake mot der han kom fra. I tett skog fikk jeg muligheten mellom to trær! Jeg hiver opp rifla,og fikk plassert et skudd midt i bogen.

Da hopper bukken høyt og springer over en haug og ut av synet til Preben.

– Jeg hadde en god følelse på plasseringen av skuddet, så jeg venter et par minutter før jeg reiser meg og spaserer sakte mot skuddplassen. Der finner jeg ikke noe blod , så da får jeg en dårlig følelse. 

Preben går da i retningen bukken sprang, og etter ca 30-50 meter fra skuddplassen, finner han en nydelig bukk rammet av et perfekt hjerteskudd!

>

Feiringen av denne flotte bukken med 15-tagger, og en slaktevekt på 99-kilo, ble liggende i senga med spysjuka. Så kan man spørre seg selv som jeger om dette var vært det?

Største bukken som Preben hadde skutt tidligere var en 9-tagger kun 2,5 poeng fra bronse. Denne bukken holder til sølv og hode skal leveres til Helge Haukeland for bleiking og få geviret på en plate, forteller Preben.

Den lykkelige og ferske bukkejegeren kan si seg godt fornøyd, med kun å ha skutt to bukker i sitt liv, også skal de være så store.
Preben avslutter med å si til Jegeravisen, at dette må være det de kaller nybegynnerflaks.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler