torsdag, september 21, 2023

Rekordrev skutt fra kjøkkenvinduet – Kanskje den største etter Norgesrekorden?

Silje Stenersen fra Bardu satt i telefonen med tven i bakgrunnen, da hun hørte åte-varsleren ulte. Hun løp bort til kjøkkenvinduet, å tittet ut mot åte plassen. Der var det noe digert som forsynte seg av åta.

– Jeg begynte å eksperimentere med å legge ut åte for fem år siden. Hadde aldri jaktet før, og jegerprøven var noe jeg kun hadde hatt på papiret frem til da. Etter den dagen så har erfaringene og åtet utviklet seg i takt, man får hele tiden nye erfaringer – og jeg tror at jeg etter hvert har kommet frem til hva som fungerer best her, forteller Silje til Jegeravisen.

Til åte bruker hun kun slakt fra rein og elg, da det finnes naturlig rundt i dette området. Etter at Silje startet med åtejakt, har hun skutt flere titalls rev, men aldri så mange som i år. Til nå har hun felt hele 13 rev på 7 uker.

– Jeg jakter med lys på åtet, og har varslere som informerer meg om når det er dyr på åtet. Jeg skrur ofte av varslerne om dagen, da er det ofte både kråke, ravn og ørn som får sitt daglige måltid. Det er dessverre disse predatorene som spiser opp åtet før snøen kommer, forteller Silje til Jegeravisen.

Den reven jeg felte nå har jeg sett en del ganger tidligere, og jeg har sett at den har vært SVÆR! Men alt for ofte så jeg bare skyggen av den i skogkanten, og aldri innpå åtet. Veldig ofte blir det liggende rester fra åtet rundt om kring, fuglene prøver ofte å ta med seg mer enn de klarer å bære. Dette gjør at de klokeste revene, alt for ofte ikke trenger å ta turen inn på åtet

Kvelden Silje skøyt reven på over 13-kilo, var som alle andre kvelder.

– Jeg satt i en telefonsamtale med tven surrende i bakgrunnen da varsleren ulte. Jeg rakk så vidt og informere om at jeg hadde rev på åta før jeg heiv på røret. Jeg skrudde av lysene inne, spurtet inn til våpenskapet, låste ut rifla og kom meg i stilling så fort jeg klarte. Da jeg kikket ut av kjøkkenvinduet tok jeg meg selv i å undre på om det var nabohunden som hadde sneket seg på åta igjen. Når jeg tok opp kikkerten, skjønte at det var en sinnsykt stor rev, forteller hun til Jegeravisen.

Les også: Hvordan jakte rev på vinteren

Silje åpner da kjøkkenvinduet så forsiktig hun klarer, mens henne kjenner adrenalinet pumpet rundt i hele kroppen.

– Skuddet gikk kjapt og reven datt i smellen og ble liggende i rundt ti sekunder før den begynte å kave. Den fikk lumpet seg litt bort fra skuddstedet, og selv om jeg kjente at skuddet jeg nettopp hadde avfyrt var et godt skudd, så valgte jeg å lade om og skyte på nytt i frykt for at den skulle springe et stykke før den la seg ned. Det har jeg opplevd flere ganger før – selv med gode skudd i vitale organer, og det er ingen god følelse, forteller hun til Jegeravisen.

Skudd nummer to førte til at reven ble liggende. Silje valgte å observere den litt før hun kasta på seg klær, fant frem hodelykta og sprang ned til dyret.

– Vanligvis så bruker jeg å la reven liggende til dagen etter, i tilfelle det kommer flere. Denne gangen måtte jeg bare springe ned for å sjekke om den var så stor som den så ut. Da jeg fikk se reven, ble jeg sjokkert fordi den var så stor. Jeg brølte «JA!!!» før jeg tok opp telefonen, og «facetimet» reven til en god venn som også driver aktivt med revejakt.

Silje stod der da med masse bobbler innvendig og klarte ikke å bære alt selv.

– Noen måtte se det jeg så, slik at de trodde meg. Jeg har skutt noen titals rev, men aldri en som er så stor. Jeg tok den i halen og slepte den opp den bratte skråningen til huset og slengte den på trappa.

Les også: Anette Dahl skjøt villsvin på over 200kg!

Silje var fastbestemt på at denne reven måtte veies, så hun staret like godt med å veie seg selv før hun tok opp reven og seg sammen med det.

– Jeg trakk ifra min egen vekt og ble da så sjokkert, at jeg måtte kontrollere vekta med og uten reven flere ganger, før jeg konstaterte at den faktisk var så tung som vekta viste.

Vekta viste en vekt på 13,3-kilo. Jegeravisen har prøvd å finne ut om det har blitt skutt noen større rev siden Norgesrekorden ble skutt av Geir Atle Thorvaldsen fra Rakkestad i Østfold, da han fikk skutt en tispe på hele 15,5-kilo høsten i 2004. Reven ble da kontrollveid hos politiet og godkjent som Norgesrekord. Etter det Jegeravisen greid å finne ut, så er denne reven på 13,3 kg en av de større som er skutt siden Norgesrekorden.

Silje kan si seg godt fornøyd med en ny personlig rekord på rev, og Jegeravisen gratulerer så mye.

Ikke glem å følg oss for flere nyheter:
https://www.facebook.com/jegeravisen.no/

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler