lørdag, februar 24, 2024

Anette Dahl skjøt villsvin på over 200kg!

En frisk novemberkveld bestemte Anette Dahl å ta turen til Sverige med sin gode venn Simon Noreen. Simon hadde en ferdigspikket plan for jakt gjennom natt-til-søndag og selve søndagen, og målet var klart; Villsvin, rev og rådyr. 

Foto: Anette Dahl

Villsvin skulle bli fokuset natt til søndag. Anette kom frem til Sverige og de to dro rett på post. 

– En bonde hadde sett mye spor og Simon hadde hengt opp et viltkamera som viste at det var en spesielt stor gris i området, forteller Anette til Jegeravisen. 

Villsvin var det altså i nærheten. Spesielt stor var den også. Men den første natta var det ingen gris å speide for Anette og Simon. Etter et par timer søvn var det derfor bare å komme seg ut i skogen igjen. Denne gang for å jakte rådyr med hund. 

Anette jobber som lærer og måtte derfor på jobb allerede mandag morgen. Returen til Norge var derfor planlagt allerede på søndag. 

– Men Pappa har alltid fortalt meg at hver gang jeg ikke får noe, er jeg en gang nærmere, og nå hadde jeg virkelig troen på at grisen ville komme denne natta, forteller hun. 

Planen var enkel; Anette skulle sitte på post i tre timer, og så skulle hun dra hjem. Og som med mange jegere før henne, skjedde det så klart noe spennende akkurat før hun skulle pakke sammen og forlate post. 

– Akkurat da jeg skulle gi meg dukket det opp to rådyr. 

Simon hadde fortalt at det på dette tidspunktet nesten-sagnomsuste-store villsvinet hadde dukket opp rett bak disse to rådyrene tidligere. Da ble det ikke lett å reise. Anette bestemte jeg for å vente litt til. Bare litt lenger. Og det fikk hun betalt for. 

Anette sammenligner grisefoten med håndflata – Foto: Anette Dahl

– Vi så den i sidesynet og den kom ut fra skyggen. Det var mørkt og bare noen striper med lys, så jeg måtte vente til den hadde bogen fremme i lyset. Da jeg så ensa gjorde jeg meg klar. Den gikk bestemt fremover, og når jeg hadde nok av grisen i lyset, smalt det. 

På dagen hadde de jaktet rådyr. Det hadde regnet kraftig, og alle klærne ble våte. Derfor satt Anette i annet jakttøy. Magasinet lå igjen i den klissvåte jaktbuksa. Hun satt derfor bare med ett skudd i rifla og resten i lomma. Det var ikke å legge skjul på at et ekstra lag av spenning lå over det hele. Men kontroll hadde hun – og grisen datt i smellet. 

– Når vi gikk frem til grisen ble både jeg og Simon stående uten å si særlig, den var så stor!

Anette måtte på jobb, og Simon sa seg villig til å håndtere grisen. Vekta viste hele 202kg, med tenner på hele 20cm. 

Foto: Anette Dahl

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler