Foto: Joakim Pettersen

Joakim Pettersen, presenterer i dag den en film om mår og mårfangst. 

Joakim har drevet med fangst av mår i flere år, og i de siste 2 årene har han i tillegg brukt mye tid til å få bilder og film av dette fantastisk spennende dyret.

– I starten var det egentlig bare moro å få stillbilder av mår med speilreflekskameraet, som jeg hadde bygget om til viltkamera. Etter hvert så begynte jeg også å filme måren, forteller Joakim til Jegeravisen.

 Måren ble vant til fotoriggen som Joakim hadde plassert ute i skogen, noe som medførte flere timer med film av dette spennende og skye dyret.

 -Utfordringene har jo vært å få måren inn i fokus, for det er filmet med 100% manuelle innstillinger på kameraet. Det ble brukt mye tid på å knekke koden, for å få de ulike utsnittene.

-Selv om jeg lokker den inn med litt godsaker, så skal den jo gå der jeg vil, og den skal helst stoppe opp litt mens alt er i fokus.

 Han forteller også at det blitt litt egne løsninger i forhold til batterier og lys. Dette løste seg med egne led-lamper, og store 12 volts batteripakker.

– Så en ting kan jeg si med sikkerhet, det er ikke lite utstyr som har stått i skogen i to år nå!

Filmen viser mye av mårens bevegelser i skogen, samt at Joacim også viser hvordan han driver fangst av mår. Han håper at filmen skal være noe for både ferske fangstmenn, og rutinerte pelsjegere.

-Jeg tror filmen blir litt unik, for etter mine små søk på internett, har jeg funnet veldig få filmer som viser mår og mårfangst, avslutter Joakim.

Skogens skygge – en film om mår og mårfangst from Joakim Pettersen on Vimeo.ANBEFALT FOR DEG

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.