Foto: Joakim Pettersen

Joakim Pettersen, presenterer i dag den en film om mår og mårfangst. 

Joakim har drevet med fangst av mår i flere år, og i de siste 2 årene har han i tillegg brukt mye tid til å få bilder og film av dette fantastisk spennende dyret.

– I starten var det egentlig bare moro å få stillbilder av mår med speilreflekskameraet, som jeg hadde bygget om til viltkamera. Etter hvert så begynte jeg også å filme måren, forteller Joakim til Jegeravisen.

 Måren ble vant til fotoriggen som Joakim hadde plassert ute i skogen, noe som medførte flere timer med film av dette spennende og skye dyret.

 -Utfordringene har jo vært å få måren inn i fokus, for det er filmet med 100% manuelle innstillinger på kameraet. Det ble brukt mye tid på å knekke koden, for å få de ulike utsnittene.

-Selv om jeg lokker den inn med litt godsaker, så skal den jo gå der jeg vil, og den skal helst stoppe opp litt mens alt er i fokus.

 Han forteller også at det blitt litt egne løsninger i forhold til batterier og lys. Dette løste seg med egne led-lamper, og store 12 volts batteripakker.

– Så en ting kan jeg si med sikkerhet, det er ikke lite utstyr som har stått i skogen i to år nå!

Filmen viser mye av mårens bevegelser i skogen, samt at Joacim også viser hvordan han driver fangst av mår. Han håper at filmen skal være noe for både ferske fangstmenn, og rutinerte pelsjegere.

-Jeg tror filmen blir litt unik, for etter mine små søk på internett, har jeg funnet veldig få filmer som viser mår og mårfangst, avslutter Joakim.

Skogens skygge – en film om mår og mårfangst from Joakim Pettersen on Vimeo.ANBEFALT FOR DEG