onsdag, november 29, 2023

Jaktsessongen 2018/2019 er igang

Endelig er jaktsessongen 18/19 igang, og det hele startet såklart med revejakta som åpnet natt til søndag 15.7-18.

Vi registrerer at det er mange som har vært heldige de første timene av jakta, som har fått felt flere rever allerede. Noen har kanskje hatt hellet med seg og fått en pangstart, mens andre kanskje ser resultatet av mye jakt i vinter med mindre rev å se nå.

En av dem som har virkelig har hatt hellet med seg første dagen er Martin Østby. Som har fått skutt sine to første rever iløpet av noen timer. Martin har vellvillig delt hvordan det hele utspant seg med oss.

Jeg og en kompis la oss til på et jorde kvart over fem på premieredagen. Vi lå og prøvde musepip og fugleskrikfløyter i rundt 20 minutt før vi bestemte oss for å bevege oss oppover jordet og inn i skogen.

På tur opp får jeg øye på en revevalp som stikker opp hodet på rundt 500 meter. Med ingen reaksjon på lokk snek vi oss inn på rundt 80 meter før jeg fikk skutt. Reven datt i smellen og min første rev var et faktum! Min første rev ble ei tispe på rundt 4 kilo.

Vi så også to valper til mens vi var der tidlig på morgenen. Jeg dro derfor tilbake alene på kvelden og la meg til på nytt. Så begge valpene på ca 200 meter, men ingen reaksjon på lokk. Snek meg derfor til et annet sted hvor jeg prøvde fuglepipfløyta til clausen. Etter ca 15 min kom den ene valpen fram og også denne datt i smellen. Igjen var det ei tispe på rundt 4 kilo. Med to rever på premieredagen var jeg veldig fornøyd med resultatet! Skal ned og prøve den siste reven senere. Begge ble skutt med schultz&larsen 308

Vi gratulerer Magnus med fangst, og ønsker alle jegere lykke til fremover. Sessongen er endelig igang!

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler