Kristian Laugen (Hunting_Viking) har blitt valgt ut blandt tusenvis av jegere verden rundt, til å delta i en reality basert jaktserie i USA med gjengen i Sons of fall. Joel Port har tidligere vært i underholdningsbransjen, hvor han har skrevet bøker, spilt inn musikk og reist rundt i flere år. Nå har han og et team amerikanere lagt alle sine ferdigheter sammen for å lage en unik jaktserie. Jegeravisen har tatt en prat med deltager Kristian Laugen og skaperen, Joel Port.

 

Hva var det som gjorde at du ville være med på dette Kristian?

Jeg vurderte mye frem og tilbake før jeg sa ja til dette, da med tanke på om jeg vil klare å levere nok materiale og om materialet ble bra nok. Jeg har ofte med kameraet på jakt, men glemmer like ofte å skru det på. Det skal også filmes i 4K, så det vil kreves litt fra min side for å levere godt nok materiale. Jeg har filmet mye natur og vilt opp igjennom årene, så jeg vet hvor krevende det er å få til gode filmer på jakt. Dette var vell noe som gjorde at jeg måtte tenke meg godt nok om før jeg sa ja.  Joel forklarte meg nøye hva konseptet gikk ut på, og jeg synes det hørtes veldig spennende ut. Jeg konkluderte da med at jeg ikke kan la denne sjansen gå ifra meg.

Jeg ville også være med på grunn av den unike muligheten jeg får til å formidle og vise Norsk natur fra Trøndelag – samt mine metoder og erfaringer jeg har opparbeidet meg igjennom mine år som jeger. Serien skal vise den menige jeger, og den naturen vi høster av. Det blir også en fin kontrast til det Amerikanerne er vant til å se. Jeg håper og tror at jeg får representert den Norske jegeren på en god måte med å være med på denne serien.

Vi får se hva som kommer ut av det, man vet aldri hva som skjer på jakt så dette kan bli utrolig spennende – jeg er i hvert fall veldig spent på den kommende høsten.

 

Hvorfor ønsket du å lage serien «The Huntsman», Joel?

Jeg har vært i underholdningsbransjen i mange år nå, og gjort alt fra å skrive bøker til å spille inn musikk og reist rundt om kring. Jeg har vokst opp med jakt og kjærligheten til naturen, så konseptet med å bringe all min lidenskap rundt skriving av bøker og musikk sammen med naturen appellerte veldig til meg. Etter flere år med å vurdering av alternativene og diskutering med partneren min, Brian Henley, ble «The Huntsman» født. Vi var, og er fortsatt, fullstendig klar over at hvem som helst kan plukke opp et kamera, og mange kan lage gode serier. Men det å skape en serie som vil fatte interesse verden over, og bringe en ny dimensjon av temaet – vil absolutt ikke være lett. Vi tror vi kommer til å skille oss ut fra andre jakt programmer, ved å fokusere på natur, personligheter og fortellinger som hovedfokus.

Hvordan valgte du ut deltagerne til «The Huntsman»?

Jeg kan med hånden på hjerte si at vi har utført en av de mest varierte og kanskje største søkene etter deltagere som noen gang er gjort. Å finne den rette gruppen var uten tvil den vanskeligste delen med programmet så langt, det tok flere måneder å finne de riktige personene. Siden serien er en realityserie først og fremst, måtte vi finne personer eller lag som ikke bare kunne felle et dyr, men også knytte seg til et stort publikum over hele verden. Utover dette, måtte de også være villige til å være på film, samt håndtere et kamera. Enten alene, eller med partneren. De måtte også kunne fange opp ikke bare skuddet, men hele arbeidet som ligger bak kullissene av det å høste et vilt fra naturen.

Hvorfor ble Kristian valgt ut til å være med på «The Huntsman»

Som jeg sa tidligere, var det vanskeligere å finne de rette personene til å delta på denne serien, enn et «vanlig» shot. Vi brukte mye sosiale medier, til å se over tusenvis av profiler fra hele verden. Fra Facebook, Youtube og Instagram. Vi lette etter personer som viste evnen til å høste vilt på jevnlig basis, det var vårt første kriterie. Ellers kan ikke jeg være på flere steder samtidig, så vi var også på utkikk etter personer med et godt øye for natur og fotografering – personer som er kapable til å lede seg selv i noen av verdens tøffeste terreng etter et vilt som ikke vil bli filmet. Kristian hadde noen fantastiske bilder av jakt og fangst på profilen sin. Og når jeg fulgte med på profilen hans, likte jeg det faktum at han var en naturelsker og en kunstner. Det å ha Norge med som representant var viktig fra dag en, så etter å ha sammenlignet han med flere Norske og Europeiske jegere, tok jeg kontakt med han og la frem prosjektet. Resten er historie og jeg er superglad for å ha han med på teamet.

Kristian gir en unik smak til serien, og jeg er sikker på at han vil gjøre det bra på den internasjonale scenen. Han har allerede gitt oss bilder og video som mange amerikanere aldri har sett før, og hadde det ikke vært for Kristian så hadde de kanskje aldri fått sett det heller. Og la oss være ærlige, hvem vil ikke ha en moderne viking i serien sin?

 

Jegeravisen kan nesten ikke vente med å se hva Joel Port og gjengen hans får til ut av denne storsatsingen. Serien er planlagt å bli lansert i 2019 engang, og vi i Jegeravisen kommer til å følge hver og en av de til sammen ti episodene.

Ønsker du å følge Kristian på sin ferd med The Huntsman, finner du han på Instagram under navnet Hunting Viking

 

ANBEFALT FOR DEG