onsdag, juni 12, 2024

Kvinnen bak aliaset «Villrypa»

Fremhevet bilde er fotografert av Jo Steneresen

Villrypa er et kjent navn via Instagram og blogg. Hennes interesse for jakt og friluftsliv har vært tilstede fra hun var barn, og hun var ikke gamle jenta når hun begynte å spørre  pappaen sin om å få være med på jakt. 

Men hvem er damen bak aliaset? Hun heter Lise Ailin Lorentsen er 30 år og kommer fra Nord-Norge. Her bor hun sammen med sin samboer Lasse og hunden Kompis (7) . Når hun var gammel nok, tok hun jegerprøven og kunne jakte selv. Interessen for jakt har for hvert år bare økt og blitt en stor lidenskap. Hun er en allround jeger, som driver med alle typer jakt. Både i Norge og utland. Lise Ailin har virkelig klart å markere seg. I April fikk hun tilbud om å være modell hos selveste Beretta! Slik som hun beskriver det selv, måtte hun ut av sin komfortsone og klype seg selv i armen. «Er dette en drøm?» Nei, det er virkelighet. Hun kommer i Berettas vinterkatalog 2017! Ikke verst. 

Fra fotoshooten: Bildet er hentet fra villrypa.com
Fra villmarkslivet til egen sminkør hos Beretta. Foto: Villrypa.com

Hvorfor jakter du? 

Lise Ailin skriver i sin blogg at dette er et spørsmål hun har fått utallige ganger. Både fra motstandere av jakt og vennligstilt fra andre jegere. Hun svarer veldig bra!

Jakt er et kontroversielt tema i dagens samfunn, det har jeg forståelse for. Temaet jakt blir nok også bare mer og mer kontroversielt i takt med at samfunnet utvikler seg. Går vi langt tilbake i tid, så var jakt i kombinasjon med fiske vårt viktigste næringsgrunnlag. Vi måtte jakte for å overleve. Jeg skjønner at det ikke er slik i dagens moderne samfunn. Vi trenger ikke å jakte for å overleve. Vi kan jo tross alt bare gå på Rema eller Coopen på hjørnet og kjøpe vakuumpakket kjøttdeig, ikke noe stress det liksom. Men allikevel er det mange av oss som er lidenskapelige jegere, og det finnes mange grunner til det. Folk kan gjerne si at jeg ikke trenger å jakte for å overleve, det er jeg enig i, men samtidig er viltkjøtt noe av det beste jeg kan få. Jeg spiser også viltkjøtt med en bedre samvittighet enn noe annet kjøtt, dette siden jeg vet at dyrene har hatt gode levevilkår frem til sin siste dag og sist men ikke minst; jeg vet at kjøttet er rent og av beste kvalitet. 

-Jeg er langt i fra et blodtørstig uhyre som går på fjellet med kun et mål for øye- å drepe alt jeg ser. Jeg har hodet med meg når jeg jakter, og jeg tenker fremover på de kommende jaktår. Å skyte ned en hel rypebestand for eksempel blir som å pisse i buksa i minusgrader, det føles fint der og da – men det straffer seg i ettertid. Både jeg og andre jegere har fokus på å forvalte viltbestander på best mulig måte. Jeg skal innrømme at ikke alle jegere har dette fokuset, men alle gode jegere har det. En god jeger er den beste viltforvalteren som finnes etter min mening. En god jeger gjør det han eller hun kan for å sørge for å holde viltbestander på et bærekraftig nivå. En god jeger avstår fra å skyte et dyr som ved å skyte det kan gi negative konsekvenser for bestanden. 

Om jakten hun bedriver

– Hver jaktform har sin sjarm. Rypejakta er det jeg har holdt på med lengst og jeg har en fuglehund som jeg bruker til rypejakt. Men siste året har jeg blitt bitt av storviltjakt-basillen og det blir både elgjakt her hjemme og hjortejakt i Skottland til høsten . I sommer blir det revejakt.. allround-jeger er vel rette uttrykket ja. Det er spennende å jakte andre steder også. Hun forteller også at hun har vært  heldig å få gode venner og bekjente over store deler av verden det siste året så da åpner det seg muligheter.

-Året 2017 har startet med jakt i Skottland. Hvor uttellingen på villkanin hjort og rev har vært bra!

Maten er i boks! Foto hentet fra villrypa.com

 

Fornøyd med hjortefall. Foto hentet fra villrypa.com
Så skal den dras da.. tøff dame som drar fangsten sin selv! Foto hentet fra villrypa.com

Vi ser frem til å følge Villrypa videre i år. I fjor var hun med å spilte inn en jaktfilm sammen med VORN EQUIPMENT .  
Traileren kan dere se her. Filmen er under redigering og vi gleder oss til den kommer ut.

For gode jakttips, inspirasjon og flotte bilder, er dette ei dreven dame vi anbefaler at dere følger på Instagram og blogg.

Lenker: https://www.instagram.com/villrypa/      https://villrypa.com

Følg Jegeravisen.no på facebook 

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler