Foto: Torkel Skoglund

Statskog deler årlig ut en million kroner til små og store friluftslivstiltak landet rundt. Søknadsvinduet er åpnet for andre gang i år, og det står åpent ut august.

STATSKOG – Anne Berit Flo

I årets første tildelingsrunde fikk 107 lag, foreninger og organisasjoner landet rundt pengestøtte fra Statskog til ulike friluftslivsprosjekt. Les gjerne mer om det her.

De ønsker søknader som kan bidra til mer friluftsliv, folkehelse og bruk av norsk natur. Mange lag og foreninger ønsker støtte til klopplegging, bålpanner, gapahuker, frisbeegolf, fiskeutstyr, stirydding og skilting. De har også støttet innkjøp av flytevester, bidrag til sommerfestival og jentejakt.

– Vi er åpne for både tradisjonelle og utradisjonelle tiltak for friluftslivet. Søknadsprosessen er ubyråkratisk og enkel, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Søknad sendes inn via Statskogs nettsider og avklaring foreligger i løpet av høsten.

Statskogmillionen tildeler støtte på fem eller ti tusen kroner. Ordningen er dermed spesielt tilpasset mange av de mindre prosjektene som frivilligheten jobber med. Noen tusen kroner gir ofte store resultater i kombinasjon med dugnadsånd.

Mer om søknader og hundrevis av tidligere tildelinger er tilgjengelig her: www.statskog.no/statskogmillionen

ANBEFALT FOR DEG

>