onsdag, november 29, 2023

Solveig Heggeli Slettvoll (20) forteller om sitt første jaktår

I Jegeravisen.no synes vi det er gøy å høre om hvordan ferske jegere har opplevd sitt første jaktår. Vi tok derfor en prat med Solveig Heggeli Slettvoll (20) fra Alta, Finnmark.

Slettvoll er 20 år og har bodd hele livet sitt i Alta, Finnmark. Hun har alltid vært ei turglad jente og tilbrakt store deler av fritiden sin på fjellet. På vinteren trives hun stort på isen med pilkestikken i hånden, og er omtrent på tur hver eneste helg i høysesongen. På sommeren er hun glad i å fiske etter sjøørret, og telttur på høsten er også noe hun liker godt, forteller hun til Jegeravisen.no

Foto: Privat

Det var noe som manglet
For den naturglade jenta manglet, «det lille extra» og hun ville noe mer. Da ble valget å ta jegerprøven i 2017 og nå har hun hatt sin første sesong som jeger. For øyeblikket går hun på et samlingsbasert studie og har en deltidsjobb ved siden, noe som gjør at hun har hatt god tid til jakt i sin første sesong. Jeg kan faktisk ikke huske hvor mange turer jeg har hatt, men det har vært en fantastisk start, forteller hun ivrig.

Jaktåret har gitt full uttelling for 20 åringen som har fått skutt både rype og rev til tross for et dårlig år med tanke på småvilt oppe i nord.

Foto: Privat

Adrenalin og minner for livet
Første rype falt i oktober og er en opplevelse hun sent vil glemme, 20 åringen beskriver adrenalinet som himmelhøyt og ubeskrivelig. Så kom vinteren for fullt, men det hindret ikke den ferske jegeren i å jakte videre og også alene. Så kom tiden for å prøve seg på revejakt og åte hadde blitt lagt ut i løpet av vinteren, forteller hun. Det ble mange lange netter uten hell, men tålmodigheten lønnet seg til slutt og på en kveld med perfekte forhold skjøt hun sin første rev.  Reven falt i halv fire tiden på natten og ble skutt på ca 45 meters hold.  Min første rev ble skutt på lokk, en hareskrik fra Hubertus. Skuddet ble plassert perfekt og dyret falt i smellet. En fin hannrev på seks kilo. Dette har vært et spennende og lærerikt år som vil sitte i minnene for resten av livet. Jeg er takknemlig for at jeg får drive med dette og ser frem til at jakten skal starte igjen, forteller Solveig til Jegeravisen.no 

Foto: Privat

Vi ønsker Solveig lykke til med fremtidig jakt!

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler