tirsdag, juli 23, 2024

TEST av Hawke Vantage 30WA 1-8×24

Vi ønsket denne gangen å få testet et kikkertsikte for drivjakt, og som ikke var av de dyreste i markedet.

Hawke Vantage 30WA med 1-8×24, har alt det et drivjaktsikte trenger. Du får i tillegg til optiske egenskaper som er mer enn gode nok for drivjakt, en kikkert som både er støtsikker og vanntett. I tillegg er den nitrogenfylt, for å sikre duggfrie linser. Kikkertsiktet har et belyst retikkel, som kan justeres i 5 forskjellige trinn. Vår opplevelse er at dette er en kikkert av god kvalitet.

Det vi finner bra med en kikkert med disse spesifikasjonene, er at den starter på 1x forstørrelse. Dette gjør det enklere å skyte med begge øynene åpne, og man får raskere og sikrere skudd på drivjakt.

 Kikkerten ble montert og prøvd på forskjellige våpen, også kombivåpen. Det er et kjent problem at enkelte kikkertsikter blir noe store for kombier. Dette ble ikke noe problem med denne kikkerten.

Kikkertsiktet ble etter innskyting utsatt for «lett vold», tilsvarende det som kan være en realitet i skogen. Det ble skrudd i flere retninger for å se om den kan komme seg tilbake til nullpunktet. Vi fant ingen avvik under disse testene.

Hvis vi skal bemerke noe, så er det at 1 klikk på hundre meter tilsvarer 1,5 centimeter. Dette kan være noe grovt for de som er skikkelig petimetre.

Dette siktet er ikke det beste for sene høstkvelder. Da bør du velge noe annet. Dette siktet fungerer best i dagslys.

Du får et synsfelt på 40 meter ute på 100 meter. Bruker du en gang forstørrelse, føles kikkerten klar helt ut til kanten av linsen.

Siktet kan justeres mellom 1 til 8 ganger forstørrelse. Vår opplevelse var at justeringsringen var noe tung, dette kan komme av at den er helt ny.

Kikkerten leveres med et retikkel der du kan velge mellom rødt og grønt lys. Du kan som nevnt velge mellom fem forskjellige styrker i lyset.  Skal du slå av kikkerten, er det bare å vri den et hakk, for det er et nullpunkt mellom hver av de styrkene du velger å bruke. På denne måten slipper du å vri juseringshjulet en hel runde for å slå av lyset.

Vi likte denne kikkerten veldig godt, og føler at fikk vi mye for pengene. Ønsker du en kikkert som ikke ligger på det øverste prisnivået, og som faktisk dekker behovet for en som vil ha en kikkert for drivjakt, bør du ta en titt på denne.

I esken får du med linseklut, batteri og monteringsverktøy.

Veiledende pris er kr 5 999.-

Pluss:

  • Mye for pengene
  • God og klar optikk
  • Robust

Minus:

  • 1.5 centimeter pr klikk i justering på 100 meter er noe grovt
  • Ble veldig mørk i skumring.

Egenskaper:

Objektivdiameter: 24 mm

Rørdiameter: 30 mm

Synsfelt: 40,1-5 meter/100 m

Øyeavstand: 97 mm

Utgangspupille: 24 til 3 mm

Treffpunktjustering: 16 mm pr. Klikk

Lengde: 267 mm 

Vekt: 468 g

Batteri: CR2032 (ingen batterisparing)

Leverandør: Norma AS

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler