Jonathan Hustuft og kompisen hans gikk på smygjakt etter hjort i Larvik, i Vestfold da de oppdager en stor hjort som nyter varmen fra solstrålene. Hjorten som nyter høstsola er lite klar over at Jonathan smyger seg inn og gjør seg klar til å skytte sin største hjort noen sinne!

– Jeg og en god kompis gikk på smygjakt på hjort. Vi sto opp tidlig lørdag morgen og vi gikk hele dagen, og når klokka begynte å nærme seg halv 3, da vi gikk over et lite hogstfelt i en bratt li. Vi gikk videre inn i en voksen skog og der flyr det et dyr rett foran oss, men fikk ikke noen mulighet til å skyte, forteller Jonathan til Jegeravisen.

En god start på jakta, med en 13 takkers hjort – Foto Privat

Etterhvert observerer Jonathan en bratt kant, så han prøver å gå ut på den for å speide litt. Mens han driver og titter ser han noe som kan se ut som et gevir, han tar opp rifla og begynner å sikte. Det er da han ser at det er en kjempestor bukk som står der og soler seg.

– Jeg satte meg ned i knestående for å skyte på 150m avstand, jeg skyter et hjerte skudd. Bukken detter da ut av syne, så jeg ikke kan se den. Da begynte hjerte pumpa å gå, jeg rasket meg bort på andre sia av dalen og fant hjorten, og den var jo diger! Dette var en av de lykkeligste dagene i mitt liv, forteller Jonathan til Jegeravisen.

Jonathan innrømmer også han hadde maks puls og adrenalin under skuddet av hjorten som hadde 13 takker og en vekt på 175kg.

Foto Privat

ANBEFALT FOR DEG