onsdag, juni 12, 2024

TEST AV GARMIN XERO1 – Et Verktøy for å bli en bedre hagleskytter

Garmin utvider stadig sitt vareutvalg. Det siste på markedet nå, er et verktøy for skytetrening med hagle.

Testen er skrevet og levert av: Knut Gartland – Utstillingsvinduet.no

Garmin Xero1 – bruker radar og kamera, for å registrere en leirdues ferd ut fra kasteren og frem til du treffer denne. Da får du registrert både treffprosent, hastighet på due og haggel, og din reaksjonstid mm.

Enheten kobles opp mot en applikasjon på din telefon, slik at du ikke bare kan se hvordan du treffer live, men du kan også studere dette på telefonen din etter at du er ferdig med å skyte.

Vi tok Garmin Xero1 rett ut fra pakken, koblet den opp mot telefonen, og begynte skyting. Den er enkel å konfigurere, og enkel å stille inn på den standplass som du skal skyte.

Vi hadde gjennomgående problemer med å få enheten til å se leirduene. Enkelte duer ble ikke registrert. Vår initiale vurdering er at dette kan ha noen med hvordan disse banene var utformet. Vi er usikker på hva som ga oss utfordringer, men vår vurdering ligger i at der var litt dårlige lysforhold, for mange løvtrær med kvister som forstyrrer sensoren, og plassering av standplass i forhold til utkasterhuset. Men når det er sagt, dette kan like gjerne være en brukerfeil, eller feil på enheten som ble lånt ut av Garmin.

Når enheten fungerte, noe som den gjorde for det meste av tiden, ble det et meget godt verktøy under trening. Du får se om du har samme rytme i skytingen, og du ser hvordan svermen ligger på de forskjellige duene, slik at du kan forbedre dette. Alt for ofte er vi fornøyd med et treff, selv om leirduen bare er delt i 2 deler. Her ser du hvordan svermen ligger i forhold til dua, og du får se nøyaktig hvor mange cm senter av svermen er, i forhold til senter av dua.

Enheten ble testet på en skytter som ikke hadde vært innom leirduebanen tidligere. I disse tilfellene, med bom langt fra dua, kom dette verktøyet til sin rett. Vi fikk god info om hvor svermen var ift. leirdua. Vår vurdering er at vi på en mer effektiv måte fikk gitt skytteren tilbakemeldinger, slik at en raskere fikk bedre skudd og flere treff.

Vi mener at dette helt klart vil være et godt hjelpemiddel for de som ønsker å bli bedre skyttere. Her er det ingen som synser om din skyting, så her får du fakta. Du får svaret direkte, og kan forbedre og utbedre før neste skudd. Xero1 kan også brukes for mindre konkurranser, da det ikke bare gis poeng for treff, men også kvaliteten på det enkelte treff blir bedømt.

Prisen gjør at dette kanskje bare er for lag og foreninger, men vi mener dette burde være tilgjengelig på alle lerduebaner.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler