onsdag, juni 12, 2024

TEST av Halite Overbag Pro og Halite Redeemer 50

Vi fikk disse to produktene til test vinteren 2023. Perfekt tenkte vi, da vi blant annet skulle til Femundsmarka på en lengre skitur.

Testet av Kjetil Håve

På denne turen er det ski og pulk som gjelder. Disse produktene kunne løse en liten floke. Kjetil har en sovepose fra Mammut som han liker godt. Problemet er at den har litt for dårlig komforttemperatur. Han har derfor prøvd ulike metoder for å øke trivselen på tur. Jervenduk er prøvd. Der blir det mye kondens inne i soveposen.

Tynn sovepose inne i hovedposen er prøvd. Det blir trangt. Så nå var det spennende å prøve ytterpose. Det har vi ikke gjort før. I tillegg trengte vi  en fleksibel løsning for å få med ekstra klær og ting du trenger raskt. Den vanntette bagen Halite Redeemer 50  fremsto derfor som en god løsning på den utfordringen.

For vår del er Halite et nytt merke som vi ikke har noe erfaring med fra tidligere. Firmaet er norsk og produserer utstyr for folk som opererer i våte eller sandfylte omgivelser. Inspirasjon, kunnskap og erfaring henter de fra forsvarets spesialstyrker, ekspedisjonsspesialister og andre spesialister.

Vi testet derfor produktene på en skitur med pulk, som gikk over flere dager. Vi pakker vårt sovesystem i en bedding, som gjør at alt ligger utslått i en pose på toppen av pulken. Hendig og enkelt når man skal slå leir. Når teltet er slått opp har du da alt på plass for å komme deg raskt i soveposen og få mest mulig tid til å restituere.

Vi hadde fine dager i Femundsmarka med temperaturer på -10/-20 C. Overbag Pro svarte til forventningene med tanke på økt komforttemperatur. Vi tenker at den økte med 5-6 grader basert på erfaringen vi har med hovedposen fra før. Vi hadde litt kondens første natt som var den varmeste.

Når temperaturen sank, forsvant kondensen. Vi tror det kom av at vi brukte luftemulighetene i Overbag Pro. Posen har to glidelåser som sitter på begge sider av overkroppen i posen. Glidelåsene kan åpnes fra begge sider og kan åpnes slik at de danner en armåpning på begge sider. Dette er en veldig bra løsning som vi skal komme tilbake til.

Overbag Pro er stor nok til å ha en stor dunpose på innsiden. Kjetil er 187cm lang og rimelig «romstor». Så han trenger en bred pose. Plass var aldri noe problem med denne løsningen. Det er også plass til å legge varmeflaske i bunnen av Overbag Pro, om du vil øke komfort nede ved beina.

Detaljen med to glidelåser som kan lage åpning til armene likte vi godt. Det betyr at man kan sitte inne i soveposen mens man lager seg mat

Løsningen med overpose mener vi passer veldig bra om man vil gjøre en litt rimelig vri for å øke komforttemperatur på sitt sovesystem. Prisen er heller ikke veldig høy. I mitt tilfelle må jeg høyt i pris for å få tilsvarende komfort med bare en hovedpose.

Vektmessig tenker vi det er bra om man bruker den i en beddingløsning på f.eks pulk. Men om vi  skulle båret alt i sekk ville vi heller hatt en varmere hovedpose. Da tenker vi også i forhold til pakkevolum.

Alt i alt var vi godt fornøyd med produktet. Og vi kan anbefale det om du vil gjøre soveposen om til en varmere versjon, og få noen fiffige detaljer på kjøpet.

Pris kr 3499,-

Pluss:

  • Øker komforttemperaturen
  • Du kan sitte/ligge i soveposen og ha armene fri utenfor

Minus:

  • Blir ekstra volum og vekt

Vi har fått en ny favorittbag.

Vi likte baggen fra første stund. I Femundsmarka fungerte den som en vanntett pakkpose for klær og utstyr som jeg ville ha lett tilgjengelig på pulken. Fordi det er lett å komprimere baggen og få ut luften av den passet den ypperlig til det formålet.

Størrelsen gjorde også at den tilfeldig vis passet godt i pulken. Vi beholdt alt tørt hele turen. I ettertid har den bitt brukt hver dag til jobb og trening. Kjetil sykkelpendler til jobb i all slags vær, og den har fungert helt ypperlig til det også. Solid glidelås, tight glidelåslukking, gode bærestropper, passe størrelse til hverdagsbruk.

Vi anbefaler baggen om du vil ha et bæreredskap til hverdagsbruk. Baggen fungerer helt sikkert til røffere bruk også. Men da ville vi nok hatt mer festemuligheter utenpå. Jeg vet Halite har andre bagger med den detaljen.  

Pris kr 2499,-

Pluss:

  • Solid bygd, med glidelås som lukker tight
  • God å bære
  • Kan komprimeres mye, og holder seg komprimert.
  • Flyter godt når du har luft i baggen.
  • Mange bruksmuligheter

Minus:

  • Noe høy pris

Produktene ble utlånt av Fuglehundfolk.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler