onsdag, juni 12, 2024

Test av Harpsøe våpenreim

Av Christer Hauknes

Reimen ble testet under jakt etter gås, rådyrbukk og elg.

Først litt om reimen, som består av to deler. En del som festes på våpenreimen du allerede har på våpenet, og en del som festes med en løkke rundt kolbehalsen på våpenet.

Våpenreimen kommer i tre forskjellige lengder. Størrelseguide finner du på produsentens hjemmeside. Testpersonen var 173 centimeter høy, og brukte størrelse 2 som produsenten sier passer 80% av alle jegere.

Når våpenet bæres over skulder, dras den delen av reimen som er festet på våpenet bak ryggen og rundt over brystkassen og festes med ett hurtigklips til delen som er festes på våpenreimen.

Dette er veldig enkelt å montere, og den delen som sitter på våpenet kan tas av i løpet av sekunder når det er behov for det.

Gåsejakt, reimen ble montert på en CZ455 i kaliber 17HMR. Våpenet satt som støpt til skulder og gjorde at jeg hadde hender fri til å skyte med hagle. Ved smygjakt der jeg måtte krype og åle meg frem i terrenget, satt fortsatt våpenet som støpt til ryggen. Begge hender var fri, og smygingen var vesentlig lettere enn å holde våpenet i en hånd eller legge våpenet i kryss over ryggen.

Bukkejakt, reimen ble montert på en Schultz og Larsen DL. Her satt også våpenet som støpt på ryggen. Begge hender var fri til å håndtere kikkert og lokk. Ved ett enkelt grep på hurtigfestet var det lett å få våpenet i ferdigstilling og klar til skudd. En stor fordel å bære våpenet slik både under smyg, støkkjakt og ved traversering til de forskjellige steder jeg bruker å lokke.

Elgjakt, reimen ble montert på en Mauser M98. Våpen satt også her som støpt på ryggen. Begge hender fri til å håndtere kikkert, GPS og radio. Veldig behagelig å bære våpenet når det ble lange turer ut til post eller under drev. Og helt fantastisk når elg skulle dras ut. Ikke noe våpen som skled ned av skulder eller våpen som slo imot rygg eller bakhode.

Reimen er ett meget godt alternativ til en våpensekk, og er ikke minst vesentlig billigere. Den kan også kombineres med en jaktvest, hoftesekk eller en ryggsekk.

Denne reima kommer alltid til å være med meg på jaktturer heretter.

Du kan lese mer hos leverandøren.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler