onsdag, juni 12, 2024

Test av Vanward Hunter

Vi har fått lånt en Vanward Hunter for test. Her har vi sett litt på demping av både rekyl og støy, samtidig som vi har vurdert størrelse, vekt og renhold.

Vanward AS er startet våren 2021 i Bergen. De tok over rettighetene til TE-Titan sine lyddempere, og har videreutviklet dette designet til den unike Vanward demperen.

De har en ambisjon er å tilby de beste lyddemperne i markedet hvor fokus er sikkerhet, funksjonalitet, ytelse og vekt.

Dette er gjort mulig igjennom avansert teknologi som 3D printing av Titan. Visjonen deres er å bli den foretrukne leverandøren av lyddempere til den kvalitetsbevisste jeger og skytter. 

Vanward AS har fokus på bærekraft i produksjonen, da de ikke har noe svinn av materiale under produksjon.  Det av titanpulveret som ikke blir til en demper under en print, blir renset og bruk om igjen i neste batch. 

Lyddemperne er laget i Grade V titan og er designet for å vare så lenge som mulig.  Skulle en demper ikke lengre holde mål, kan hele demperen på nytt gjenvinnes og printes til en ny demper.

Vanward Hunter er videreutviklet fra TE-Titan sine 3D printede lyddempere. De forteller også at demperen er ekstremt slitesterkt grunnet materialvalget Titan Grad 5. Dette er noe vi ikke har fått testet i den perioden vi har hatt demperen.

Gjengepartiet er av syrefast stål. Titan skades ikke av vann, saltløsninger eller korrosive gasser.

Demperen kommer med en Pom-ring. Dette er en plast ring som sitter i bakkant av demperen, som har til formål å støtte løpet. Pom-ringen skal ikke ligge inntil løpet, men ha en klaring på 0,2 mm til 0,3 mm.  Det er viktig at man får bestilt en Pom-ring som passer ditt løp. På et av våre testvåpen, som hadde noe kort løp, måtte vi fjerne denne ringen for å få festet demperen.

Demperen vi testet i Cal. 30, har en vekt på 258 gram (veid av oss). Den har en lengde på kun 22 centimeter og en diameter på 42 millimeter, som igjen gir en god balanse i våpenet.

Det er liten eller ingen forskjell på kaldskudd og påfølgende skudd.

Tar du av demperen vil du ofte få en endring i treffpunkt. På begge våre testvåpen, lå denne endringen i 3 centimeter, når det ble skutt på 100 meter.

Vi fikk god reduksjon i rekyl, og alle våre tester med støymåling viser at den gir tilstrekkelig effekt. Ved målinger, og sammenligning med andre dempere i samme størrelse, fikk vi bedre resultater med bruk av Vanward Hunter.

Demperen er så og si vedlikeholdsfri. Det er en av de beste egenskapene man får når man produserer i Titan. Om man ønsker å rense demperen, anbefaler leverandøren å legge den i rensemiddel beregnet for lyddempere, for så å blåse ren med trykkluft. Det er da viktig med litt olje på gjengene for å beskytte riflen etter endt vask. 

Dette er en lett, slank, robust og tilnærmet vedlikeholdsfri demper. Vi mener at denne demperen, som har både lav vekt og er liten av størrelse, har en effekt på støy og rekyl, som overgår mange andre modeller i samme størrelse.

Vår testmodell i kaliber 30 ligger på en pris på 8490 kroner, en pris som er i toppskiktet av dempere produsert i Norge.

Du kan lese mer om denne og andre dempere hos Vanward.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler