tirsdag, juli 23, 2024

TEST – HotDog et verktøy som overvåker temperaturen i bil og i hundekassen

Sommer, sol og hund i bil er en problemstilling hundeeiere kjenner seg igjen i. Hver eneste sommer leser vi om hundeiere som har glemt hunden sin i en overopphetet bil.

HotDog er designet, utviklet og produsert i Norge og består av en sensor og en applikasjon for iOS og Android. Sensoren plasseres i bilen eller i hundekassen, og er utstyrt med GSM, temperatursensor og GPS. Sensoren virker der du har telefondekning. Har du dekning der bilen står parkert, har du også overvåkning av hunden.

Automatiske varslinger

Sensoren sender automatisk varslinger (push) når temperaturen går over eller under grenseverdiene som du selv setter. Flere sensorer kan enkelt kobles til samme app og vice versa.

Slik ser man temperatur og batterinivå i applikasjonen.

Liten og plasseringsvennlig

Vi har testet produktet i ca. en måned (mai 2023). Sensoren har vært plassert i en hundekasse bak på en pick-up, men vil fungere like godt montert på et bilbur, i et «hunderom» eller andre steder hvor hunden oppholder seg over tid. Både installasjonen og parkoblingen mellom sensoren og appen er enkel og intuitiv. (Vi har kun testet med iPhone). Sensoren er liten og plasseringsvennlig og lades via USB-C.

Batteri med lang levetid

Batteriets levetid avhenger av oppdateringsfrekvens (inntil hvert 5. minutt) og av om du bruker GPS funksjonen i sensoren (GPS kan slås av). Vår erfaring etter én måneds bruk, er at batteriet fortsatt er tilnærmet fulladet. Push-varslingene gir automatisk varsling når temperaturen går over eller under komforttemperaturen du selv stiller inn i appen.

Ekstra trygghet

Vår erfaring med produktet etter testperioden er positiv. Det føles trygt med enkel og kontinuerlig tilgang til informasjon om temperaturen i hundekassen. Push-varslingene er i så måte en kjærkommen funksjon, da du får umiddelbar tilbakemelding når temperaturen endrer seg, og går over eller under angitt komfortemperatur.

Erstatter ikke sunn fornuft


En slik temperaturvarsler MÅ og SKAL ikke bli en falsk sikkerhet. Hunden skal aldri være alene i bil over lengre tid uten oppsyn, uansett vær og temperaturforhold. Brukt riktig er en slik sensor og app et meget godt hjelpemiddel for et godt og trygt hundehold. Men det er på ingen måte en hundepasser. Men som et produkt for å alltid være på den sikre siden, fungerer det utmerket.

Har du hunden med deg i bilen i sommer, så glem aldri hvor fort et dyr blir overopphetet i en varm bil. Ikke forlat hund i bil i sommervarmen, uten at bakluke og vinduer er åpne, og vær aldri borte mer enn noen få minutter om gangen.

PLUSS:

– Enkel i bruk

– Plasseringsvennlig

– GPS er en fin ekstra trygghet (du vet alltid hvor bilen/buret befinner seg)

– Kan koble flere sensorer til samme app og samme sensor til flere telefoner

– Fungerer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Beneluxlandene

– Kan også brukes som sporingsenhet

  • – Ved hjelp av USB-C kan det stå på døgnet rundt.

MINUS

– Du trenger telefondekning på både sensor og telefon for at det skal fungere.

– Sensoren må ikke komme i direkte kontakt med materialer som kan forstyrre sensorens målinger (den finnes en egenutviklet holder som forhindrer dette)

– Maks oppdatering hvert femte minutt kan være i minste laget om du skal bruke enheten som GPS sporingsenhet.

Pris: 1749,- inkl 1-års abonnement. Det vil tilkomme en månedlig abonnementskostnad på 45 kroner fra år nummer to.

Her kan du lese mer om dette produktet.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler